2020. december 4., péntek

4.

Van egy mondás, amit szeretek: A változás jó dolog. 

És szükségünk is van rá. De vajon mindig tudja az ember, hogy miben akar változni? Hamarosan itt az új év, és ilyenkor az emberek eszeveszett fogadalmakat, ígéreteket tesznek, amit persze sohasem tudnak betartani, mert nem is akarják. Én nem szoktam ígérgetni. Mert ha megígérném, sem tudnám betartani. Hiszen mindig van, ami közbejön, máshogy alakul, nincs hozzá kedvem és még sorolhatnám. 
Sokszor szükségünk van a változásra. Ezt hiszem, ebben biztos vagyok. A változás kell az élethez, az életünkhöz. Nem gondolom, hogy jó a megszokott életet élni, de az az igazság, hogy néha jó a megszokott és a kényelmes. 
Valamelyik filmben kérdezte az egyik szereplő a másikat, hogy Mit is akar adni a világnak? Mit szerene, hogy emlékezzenek rá örökké, mert hasznosat és értékeset tesz. De kérdezem én, mindenkinek nyomot kell hagyni a világban valami látványossal? Világmegváltás és ilyenek... 
Egyébként is, azt szoktam mondani az ilyesmire, hogy a Megváltás már megtörtént. :)



Szóval, a tudás ott kezdődik, hogy az ember tudja, hogy mit nem tud. Tisztában van az értékeivel és a hátrányaival. Azt szokták mondani, hogy az embernek tudnia kell, hogy miben kell megváltoznia. Vajon melyik az a szokásom vagy tulajdonságom, amelyik hátrányomra szól? 
Vannak ilyen tulajdonságaim, amik ellen fel kellene venni a harcot, és tudom. És igyekszem is küzdeni ellene. Ez nem mindig könnyű. De azt tudom, hogy ha megtalálom ezeket, akkor győztes vagyok! 
Szeretnék győztes lenni! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése