Nagyon sokáig nem szerettem a kelkáposztát. Azután szerettem meg, hogy vegetáriánus lettem, de csak a frankfurti levesben. Aztán nem olyan régen Férj (aki viszont szereti a kelkáposztát) úgy gondolta, hogy meglep minket. És milyen jól tette!
Ha
nem tudunk már mit főzni, a rakott ételek mindig kéznél vannak
és beválnak!
Hozzávalók: 1 fej kelkáposzta, 0,5 kg rizs, 5 dkg, szójakocka, itt használhatunk szója darát is, 2 dl tejföl, vagy vega tejföl, fej hagyma, teás kanál pirospaprika, 1 db zöld paprika, 1 db paradicsom, olaj, só,
Elkészítése: A szójából a már ismertetett módon pörköltet készítünk, a rizst megfőzzük, és összekavarjuk a pörkölttel. A káposztát csíkokra vágjuk, megpároljuk, leszűrjük és a 2/3-át kiolajozott tepsibe szétterítjük, ráhelyezzük a rizst, rászórjuk a maradék káposztát, a tejfölt ráöntjük. Forró sütőben addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul.
Azóta Zsófival a kedvencünk, és rendszeresen kérjük, hogy főzzön nekünk. :)
Hasonlóan főzhetünk rakott ételeket, káposztából, karfiolból, brokkoliból is.
Ez nagyon finom lehet. Bonusz, hogy férj főzi! :)
VálaszTörlésNagyon jól főz!
Törlés