2022. szeptember 11., vasárnap

Napi 15 perc - 1. nap

Elkezdem. Lassan, és apránként. Nem hiszem, hogy minden nap meg tudom osztani a rendrakásos folyamataimat, de amikor lesz rá időm, mindenképpen. Mivel tényleg nagyon nem érem utol magam, a lassú haladást választottam, mert a Lassan járj, tovább érsz! mondás szerintem jó. Úgyhogy neki is fogok. Újra meg újra. :)

A mai kategóriánk: pólók, felsők, blúzok

Mint már sokszor említettem, ez a nagyobb falat nálunk. Általában nem tartom magam gyűjtögetőnek, mindig mindent kidobok, amire szerintem nincs szükség, de a családom férfi tagjai és a művész lányok szerint pedig mindenre is szükség van. Tehát egyedül maradtam. Úgyhogy mindig kihívás a lomtalanítás! Főleg a ruháké. Mert amikor azt mondom a gyerekeknek, hogy válogassák ki, melyik tetszik, akkor általában mindenkinek tetszik minden, és azt mondja, hogy fogja hordani. Kivéve Zsófit, aki határozottan elutasítja a színeket az utóbbi időben. :) 
De én magam például szeretem a pólókat, különös tekintettel a feliratos pólókra. Gyűjtöm őket. :) 
Magamnak és Férjnek általában a Lidl-ben vásárolok, mert szerintem jó minőségűek a dolgok ott, és jó áron is vannak. És bírják is. 
Ilyen pólókat vettem magunknak. Ezek a kedvenceim. :) 

Nem, elvből nem KonMarizok, mert láttam az oldalát az Instagrammon, és nekem ő nagyon steril, nagyon tiszta, és nagyon rendezett. Én nem szeretnék úgy élni. Amikor ilyen műsorokat nézünk, mint pl. házfelújításos, akkor is mindig az a bajom, hogy nem érzem, hogy abban a házban élnek családok, emberek. A fehér házaktól egyenesen rosszul vagyok. Én szeretem, ha van egy kis élet a házban. Meg ahol gyerek van, az teljesen normális. 

Szóval mindig figyelek arra, és ez sok időmet veszi igénybe, nem 15 percet, hogy időszakonként rendszeresen átválogatom a pólókat. A gyerekekét, mert én meg Férj, mi már nem növünk, max. kicsit többet szedhetünk fel magunkra, de ez sem cél. :) Már egy ideje, ami foltos, kinyúlt és lyukas, azt kidobom. Sikerült lebeszélni a családomat arról, hogy jó lesz az még itthonra. Annyi itthoni van... 
Ami kicsi, de még jó állapotban van, mondjuk amit Kata vagy Nimród kinő, azt mindig bezsákolom vagy beszatyrozom, és összegyűjtöm. Odaadom valakinek, akinek szintén sok gyereke van, és tudom, hogy így tudok rajtuk segíteni. Vagy elviszem a Vöröskereszthez, esetleg rászorulóknak. Amit Zsófi kinő, azt is oda szoktam adni kölcsönbe, hogy Kata később még tudja hordani. 
 
De így is sok a póló. Nálunk a gyerekek nem szeretik a pizsamát, nincs is nekik ilyen. Micsoda anya!, de tényleg. Igaz, én sem szeretem, nekem sincs, tehát teljesen érthető. :) 
Ha kapunk ruhákat, azt is mindig átválogatom, mert bizonyos tekintetben szűröm, hogy mit vehetnek fel. Igen, ebben nem engedek! Nem hordhatnak halálfejes meg horroros pólókat, csiricsáré flitteres szörnyűségeket. És semmi olyat a lányok, amiből kint van a derekuk vagy a fenekük vagy a mellük.(Jó, még ez csak Zsófit érinti, de őt meg nem igazán érdekli ez a vonal!) Hiába, na! Ez elvi kérdés! 
 
Én külön tartom az ujjatlan pólóimat. Nyáron csak ezt hordom. Nem bírom a meleget, és ebben is szenvedek. Ráadásul utálok izzadni (mondjuk ki szeret?), és ha ujjatlan póló van rajtam, akkor annak nincs nyoma a pólókon. Csupán praktikus okokból. Bár egyszer Náray Tamás azt mondta, hogy egy nőnek nem illik így járnia, de ezt most elengedem! 
Én szeretem őket, mert kényelmesek alváshoz is, meg meleg ellen. Télen nem hordom. :)
 
Szeretem őket színek szerint rendszerezni, mert így könnyebb kiválasztani őket.  Ja, lehet soknak tűnik, de ezek évek óta megvannak. 5-6 éve biztosan. Nem is vettem ilyesmit mostanában. 
 
Pólókat kapok, mert táborokban, itt-ott ajándékként előfordul...
A pólókkal teljesen más a helyzet. Azokat vállfán tárolom, bár mostanában gondolkoztam, hogy lehetne esetleg őket is ilyen dobozba rakni, de sajnos nincs elég helyem. Tényleg. 
Vannak olyan pólók, amiket nem hordok ősszel, télen és tavasszal az iskolába - ezeknek van ujja, azokat összehajtom. Azok tényleg ilyen itthoni pólók, amiket nem igazán venném fel máshová. Mert ilyen is kell, hiszen ha főzöl, összekened magad. Néhányra rácseppent a fertőtlenítő, annak pedig ott maradt a nyoma. De kinti munkához, takarításhoz megfelelő. Kb. 3-4 ilyen pólóm van, nincs is rá szükség. 
Férjnek is van sok pólója. Őt nem érdekli, hogy mennyi van neki, vannak kedvencei, mint a KisVakondos, de ennyi. Van neki, amibe munkába megy és van, amiben a kertben. Nem keveri össze. 

A gyerekekkel is nagyjából ugyanaz a helyzet. Az ő pólóikat is dobozban tárolom, szerintem sokkal átláthatóbb, mint a polcokon. Nimródnak nincs doboza, viszont van polca, és amikor benézek a fejemet fogom, mert hajaj!!!

A lényeg, a lényeg, hogy Férj és az én pólóim vállfán vannak, könnyebb így választani. 
 
Blúzokat meg nem hordok. Nem bírom az ilyesmit. Talán furcsán hangzik sokaknak, de gombfóbiám van, és semmit sem hordok, vásárolok, amin gomb van. Kivéve a farmert, mert az más jellegű. :)

Nálatok mi a helyzet a pólókkal?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése