2025. június 26., csütörtök

NEMZETI CSOKOLÁDÉ PUDING NAPJA - Június 26.

 NEMZETI CSOKOLÁDÉ PUDING NAPJA | Június 26.

Minden év június 26-án a Nemzeti Csokipuding Napján mindannyian izgatottan várjuk, hogy megkóstoljuk ezt a krémes desszertet. Ez a finom ételünnep tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy egy mozgalmas nap után élvezzük ezt a csokoládés élvezetet.

Gyermekek és felnőttek egyaránt szeretik a csokoládépudingot, és ezt generációk óta teszik. Általában nassolnivalóként vagy desszertként fogyasztják, de csokoládés krémes pite töltelékeként is használják. Akár készen vásároljuk, akár saját recept alapján készítjük, ez az egyszerű finomság minden bizonnyal kielégíti az ízlelőbimbóidat.
 
Történetileg a csokoládépuding a csokoládékrém egy változata, amelyben keményítőt használnak sűrítőanyagként tojás helyett. De Mary Harris Frazer Kentucky Receipt Bookjának 1903-as kiadása és Fannie Farmer Boston Cooking School szakácskönyvének 1918-as kiadása is kimutatta, hogy mindkét csokoládépuding recepthez tojást és lisztet használnak.
 
A 19. század végén és a 20. század elején a csokoládépudingot gyakran használták elfogadható ételként a betegek és gyermekek etetésére. A desszert magas kalóriatartalmú volt, így nagyszerű alternatívát kínált azoknak, akik súlyosan alulsúlyosak voltak, vagy rosszul étkeztek.
 
A házi készítésű csokoládépudingot általában tejjel és cukorral készítik, csokoládéval és vaníliával ízesítik, majd liszttel vagy kukoricakeményítővel sűrítik. Azonban, mint minden más, a csokoládépuding is könnyen elérhetővé vált az üzletekben, miután a General Foods (Jello) 1934-ben bevezette a csokoládépuding keverékét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése