2022. november 13., vasárnap

Napi 15 perc - 8.nap

Sajnos lassabban haladok a lomtalanítással, és a sorrendem sem az, amit beterveztem, de legalább haladok, és mindig valami elkészül. 
Ma a Poharak, bögrék jönnek. :)

Nos, azzal kezdeném, hogy BÖGREMÁNIÁS VAGYOK. De nagyon. És ha belegondolok, poharam szinte alig van. Amikor Zsófi ballagása volt, akkor kellett kérni olyan poharakat, amiből a "felnőttek" inni tudtak bort vagy pálinkát, mert nálunk ilyen nincs, mivel nem iszunk. :)
Akik vendégségbe jönnek hozzánk, tudják, hogy bögrénk viszont sok van. Én gyűjtöm őket. Mondjuk helyem már nincs, de akkor is... :)

Rengeteg pohár és bögre fel tud gyűlni egy háztartásban. Nálunk néha annyi van az asztalon, hogy nem tudom eldönteni, hogy igazából 5-en vagyunk, vagy még beköltözött 3-4 másik ember is, csak nem tudok róla. A kisfiam előszeretettel iszik mindig új pohárból, de a régiek sohasem kerülnek bele a mosogatóba. Hát igen...
Ez a polc az, amelyik a bögréimet tartja... 
 

 
Nos, most rendet raktam a bögréim között, és nagyon jó volt. :)
 
Vannak promóciós ajándékok és vannak, amit valakitől kaptunk ajándékba - sokszor olyanoktól, akik nem ismernek jól és azt gondolják, egy bögrével nem foghatnak mellé. Pl. a gyerekek, amikor Mikulás-csomagot kell adni egymásnak, előszeretettel vesznek bögréket. Az biztos dolog! De a hozzánk közel állók is meglephetnek bennünket olyan bögrével, ami tényleg tetszik, de akkor sem kell tizenhat darab egy három fős háztartásba! Az a bögre, amelyiken a 40-es van, azt az anyósomtól kaptam, amikor 40 éves lettem. Az egyik kedvencem, még akkor is, ha hamarosan megváltozik az első szám. 
 
A bögrékben viszont az a jó, hogy újra lehet őket hasznosítani. Lehet bennük tollakat, ceruzákat tárolni, vagy evőeszközöket, késeket, konyhai eszközöket, fakanalakat. 

Még a gyerekek kiskorából megmaradt bögrék:
 
Amiket örököltünk, de már nincs meg belőle a 6 darab, és némelyiknek füle sincs. :)
Ezek a szeretjük, kicsit ránk jellemző bögrék. A Gameres a Férjé, még ő vette magának, a faágas meg az enyém. Nyilván. :)
Karácsonyi bögrék:
Személyes ajándékok voltak. A 40-esről már beszéltem, de a bal szélén lévő bögre a Nimródé, és azt a barátnőm hozta neki Amerikából, mert matekos. A jobb szélén lévő Milfordos bögre meg az én teázós bögrém. :)
Vannak állatosak is, persze. :)
És amiket nagyon szeretek, azok a kézműves bögrék. A kedvenceim. Kimondottan fazekasoktól vettem.

A poharakkal fogyóeszközök. Van egy komplett pohárkészletem, mert az egyik házaspár, akikkel összejárunk, ott az apuka nem szereti a bögréket, csak a poharakat, így külön neki tartogatom. :) 
De rengeteg poharat és persze bögrét is összetörtem már. Volt egy időszak, amikor előjött a kézproblémám, és nem tudtam vele rendesen fogni, nos, akkor rendszeresen sepregettem poharakat meg tányérokat. De minden pótolható! 
Pedig nem vagyunk különösebben ügyetlenek, de egy készlet maximum egy-két évig tart ki hiánytalanul, aztán eltörik egy-két darab. 
Amikor véletlenül a gyerekek törik, akkor meg megbeszéljük, hogy a bögre/pohár pótolható, Ő nem!
 
Ja, és persze még vannak bögrék, amik nincsenek a képeken, mert használatban vannak. :)
 
Nektek van kedvenc bögrétek?






2 megjegyzés:

  1. Na, nálunk is van egy csomó bögre. Alig férnek el, időnként kiselejtezem őket. Sokat tovább is adtunk a költözéskor, de valahogy nem akarnak elfogyni. Nagyon szeretem én is a kézműves bögréket, de egy sincs. Majd felírom az ajándéklistámra.

    VálaszTörlés