Országos diós kenyér napja – december 22.
Az egészséges, egészséges és ízletes kenyeret ünnepeljük reggelire és teázásra a nemzeti datolyás diós kenyér napján, december 22-én. A datolya és a diófélék, például a dió és a pekándió, belekerülnek a keverékbe, és tökéletesre sütik, de tényleg. használjon bármilyen kiegészítőt. A datolyás kenyér népszerű az ünnepi időszakban, mivel édes, de nem túlzottan.
A nemzeti datolyás diós kenyér a pékek öröme, és szívesen megkennénk ezt a napot. Ennek az ünnepnek az eredete ismeretlen, annak ellenére, hogy évek óta létezik. De itt nem ez a dilemma, a nagy kérdés az, hogy krémsajtot vagy vajat válasszunk hozzá! A kenyérre nyomtatott receptek egészen az 1920-as évekig nyúlnak vissza, de a gyümölcsökkel sütött kenyeret már jóval azelőtt is fogyasztották a világ különböző részein. A széles körben elterjedt nézet szerint a datolyás kenyeret eredetileg sütötték, és először Angliában vált népszerűvé.
Az első datolyás diós kenyér receptjét 1939-ben adták ki, azonban a datolya a világ legrégebbi gyümölcsei közé tartozik. A magvakat régészek ásták ki a világ szubtrópusi vidékein. A történészek úgy vélik, hogy a dátumokat az ősi mórok hozták Spanyolországba, majd később Amerikában is elterjesztették. Azokban az országokban, ahol népszerű, különböző hagyományok vannak a datolyás kenyér fogyasztására. Nagy-Britannia élvezi a melaszszal készült datolyás-diós cipót, és természetesen egy csésze teával párosítva. Az édes csemege Ausztráliában, Új-Zélandon és Skóciában is népszerű.
Az Egyesült Államokban a datolyás kenyeret az ünnepek alatt kell fogyasztani. Valószínűleg ezért ünneplik december 22-én a nemzeti dátum dió napját, míg a világ más részein ugyanezt az ünnepet szeptember 8-án tartják. A datolyás kenyér tele van ízekkel és tápláló összetevőkkel, anélkül, hogy túlságosan édes lenne.
#mindennapünnep
használják.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése