2024. december 3., kedd

Tésztasaláta

Tudom, már régen jelentkeztem főzős bejegyzéssel. Ennek az egyik oka az, hogy nincs időm. Nagyon későn érek minden nap haza, és olyankor már örülök, ha szinten tartom a főzést, de az az igazság, hogy a legtöbbször mostanában Férj főz. Mert mire 5 óra körül hazaérek, és még elintézem a papírmunkát, - a gépen, levelezek a szülőkkel, tanulok a saját gyerekeimmel - este van. Abban állapodtunk meg, és NAGYON HÁLÁS VAGYOK ÉRTE ISTENNEK, hogy ilyen Férjet kaptam -, szóval, hogy ő hamarabb hazaér, mint én, és addigra főz. A gyerekek miatt is kell, mert Nimród nem eszik az iskolában, mire hazaér, szüksége van a főtt ételre. Kata sem eszik ott. 

Ezt az egyszerű salátát az egyik barátnőm készítette, amikor a lányának a keresztsége volt. És nekem annyira ízlett, de valahogy nem volt időm arra, hogy elkészítsem. Most, hogy itthon vagyok, pihenek, gondoltam, elkészítem.

Hozzávalók

  • nagyobb zacskó fusilli tészta
  • 450 g tejföl, 
  • 140 g csemegekukorica  (konzerv)
  • 1 közepes fej lilahagyma
  • 5 közepes db csemegeuborka
  • majonéz 
  • vegán burizer, de lehet szójacsíkot is beletenni
  • 1 tk citromlé 
  • só 
  • bors
  • ételízesítő

Elkészítés

  1. Főzzük meg a tésztát sós vízben (Én most ételízesítőt is tettem bele, mint egy kissé elsózott levest, úgy készítettem el.), majd öblítsük le alaposan hideg vízzel.
  2. Tejfölbe keverjük bele a majonézt, 1 tk citromlevet, sót, ételízesítőt, borsot. (Ebből mindent szemre készítettem, az arányok és a mértékek csak a recepten voltak, de az ízlés szerint meg az egy csipet mindenkinek mást jelent.)
  3. Adjuk a tésztához az ízesített tejfölt és a csemegekukoricát.
  4. Kockázzuk fel a parizert (Aldiban szoktam venni natur burizert ), az uborkát, a hagymát, és adjuk őket is a tésztához.
  5. Tegyük hűtőbe, mert hidegen a legfinomabb. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése