Országos keménycukor-nap – december 19.
Tedd le a mogyoróvajas golyókat és a cukros sütiket, mert december 19-e a keménycukorkákról szól, mivel ünnepeljük a keménycukor nemzeti napját. Bár kicsit ragaszkodunk ennek az ünnepnek az eredetéhez, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a keménycukorka már régóta sok társadalom kedvenc édes falatja.
A középkorban a cukor (az édesség egyetlen igazi összetevője) rendkívül drága volt. Így a sötét középkor Jolly Rancherei és Blow Popjai a királyi és a gazdagok számára voltak fenntartva. Meglehetősen különbözik attól a filléres cukorkától, amelyet ma centért vehet fel a dollárért.
Az évek során a cukrászok pontos tudományra finomították a folyamatot, és most már pontosan tudjuk, milyen forró cukorra van szükségünk az édes, ragadós, ropogós és repedező kemény cukorkák készítéséhez, ezért a fogyasztásuk után készítsd elő a fogkefédet!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése