Nemzeti Őszibarackfagylalt Nap – Július 17.
Július 17-én ünnepeld nagy hévvel a Nemzeti Őszibarackfagylalt Napját! Csak annyit kell tenned, hogy felkészülsz, és elfogyasztod a város legjobb őszibarackfagyiját! A napot minden évben megünneplik, hogy tisztelegjenek a finom őszibarack ízű fagylalt előtt, amely sokak szívét rabul ejtette. Édes, fanyar, hideg - minden, amire szükséged van ebben a meleg időben!A fagylalt olyan desszertté vált, amelynek megvan a maga rajongótábora. A boldogságtól a szomorúságig a különböző ízű fagylaltok nagy szerepet játszanak a hangulat javításában. Bár időről időre új fagylaltmárkák és ízek jelennek meg, maga a fagylalt évszázadok óta létezik. A mai fagylalthoz hasonló étel létrehozása az i. e. 4. századra vezethető vissza, amikor a római császár, Nero jeget rendelt a hegyekből, és gyümölcsfeltétekkel kombinálta. Mivel akkoriban nem voltak fagyasztók, nem volt más módja a jég birtoklásának. Kr. u. 618–97 között Tang kínai király kifejlesztett egy módszert a jég- és tejkeverékek készítésére. 1768-ban a francia M. Emy kiadott egy könyvet, amelyben fagyasztott desszertek receptjei szerepeltek. Az első fagylaltreklám azonban csak 1774-ben jelent meg. Ezután az időszak után kezdtek népszerűvé válni a fagylaltok.
A többi fagylaltízhez hasonlóan az őszibarackfagylalt megalkotása is érdekes történettel büszkélkedhet. Minden akkor kezdődött, amikor Auguste Escoffier, egy francia séf egy új desszertet alkotott egy vacsorára. Az édes étel egy lenyűgöző jégszobor volt, amely egy vaníliafagylalton pihenő hattyút ábrázolt, és őszibarackkal és cukorral volt megszórva. 1900-ban a séf a desszert egy új változatát alkotta meg, amely őszibarackot és málnapürét tartalmazott. Az ízek és összetevők fúziója vezetett később az őszibarackfagylalt megalkotásához.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése