2016. szeptember 12., hétfő

A mai nap zsúfoltságai

A mai napunkban sok izgalmas dolog történt.
Kezdődött azzal, hogy az iskolában, ahová a gyerekeink járnak, Project hét van, ilyenkor a gyerekek kirándulni mennek. Zsófiék Zánkára mentek 3 napra,  és az én kislányom nagyon izgatottan várta. Oly annyira, hogy reggel 6-kor már felkelt, hátára vette a táskáját, megfogta a bőröndjét, és elindult. És ezt fél óránként eljátszottunk. Annyira izgatott volt.
Zsófia nagyon önálló. Mindig is erre igyekeztünk nevelni őket, és ilyenkor megtérül ez a kemény befektetést. Pl. amíg más szülő azzal küzd, hogy még a gyereke sosem aludt sehol, csak otthon, és mi lesz vele olyan messze, addig Zsófit teljesen nem zavarja, hogy mi fog történni, neki BULI VAN! Mindent lelkesen és nagy elánnak csinál, és ő nagyon élvezi az eseményeket és a történéseket. Szereti jól érezni magát.
És persze én izgatott vagyok, küzdöttem is magamban, mert mégiscsak az én kislányom, de szükség van ilyesmire is. Az önállóság jelei is ezek. Még ha kicsit szétszórt és szórakozott. Csak remélni tudom, hogy a képen látható bőrönd pl. hazakerül. :)

Nimródék még kicsik, nekik az iskolába szerveznek különböző dolgokat, de náluk is volt sok-sok élmény. Ma egy tanyára látogattak el, ahol mindenféle állattal találkoztak, simogattak, játszottak és még lovagoltak is. Mivel Bózsván van lovaglási lehetőség, ez Nimródnak nem okoz gondot, nagyon ügyes és önálló

 
A képeket a tanító néni készítette.

Kata oviba ment, teljes lelkesedéssel és örömmel. Nagyon szeret járni, amint beérkezünk az oviba, azonnal megy a csoportba, mert sürgős játszani való van. Mindig.
A dadus mondta, hogy nagyon furcsa Nimród után a Kata, aki mindent megeszik, nem válogat, nagyon szereti a gyümölcsöket, és jól alszik, nem hisztizik stb. Igen, ő tényleg más.

De a nap csúcspontja ma az volt, hogy Férjjel kettesben voltunk. Ma nem volt dolgozni, így egész napot együtt töltöttünk. Nagyon izgatottak voltunk, mert olyan randiféle volt ez.
Sétáltunk, vásároltunk, romantikáztunk, ebédeltünk, beszélgettünk, jókat nevettünk... még Férj vért is adott, tényleg olyan volt, mint régen. Eltelt ugyan 11 év, de most már jönnek a szép, romantikus napok is. És ez  nagyon jó!
Elmentünk ebédelni itt Móron egy helyre.
Természetesen pizzáztunk, Férj kedvéért, és somlóiztunk az enyémért. :) 
 
Persze, elfáradtunk. De nagyon jó volt, tisztára, mint a friss szerelmesek, olyan érzésem volt.
Én hiszek abban, hogy a kapcsolatokat melegen kell tartani. Nem hiszek abban, hogy túl sokszor kell valamit megmelegíteni.

Ám igazán a i-n a pont az volt, hogy elmentünk este a gyülekezetünkbe, és a már régen elkezdett, szervezés alatt álló HÁZASPÁROK KÖRÉT elkezdtük.
A  gyülekezeti közösségünkbe járó, fiatal házasok szerveztünk magunknak egy ilyen alkalmat. Nem egyet, hanem egy rendszeres, sorozatot. Beszélgetős, bibliai témákat boncolgatósat.
Olyan jól sikerült, hogy a jövő héten folytatjuk. Persze nem lesz ilyen rendszeres, havonta egyszer, és mindig egy-egy bibliai házasságot boncolgatunk majd, mindig más házaspár. Én már nagyon várom.
Tudjátok, én mindig mondtam:
I LOVE HÁZASSÁG

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése