2016. szeptember 27., kedd

A szőlő - fáradtság ellen

Ősz van, és ez egyértelműen a finom gyümölcsök ideje. Számomra ilyenkor a legcsodálatosabb gyümölcs a szőlő. 

Sajnos nálunk idén elmarad a szüret, mert a nyári jégeső rendesen elverte a szőlőnket, és ami maradt, azzal nem kenjük össze a prést és a darálót.
Pedig jó dolog a szőlő, és mindenki szereti a családban, kivéve Nimródot, aki mint tudjuk, nem fogyaszt el gyümölcsöt. Persze mi várjuk, hogy olyan élményekben legyen részük, mint Izrael népének, amikor eljutottak Eskol völgyéig. :) A szőlő egy csodálatos találmánya Istennek.
Még a Bibliában is megtalálható.
"Mikor pedig eljutottak Eskol völgyéig, lemetszettek ott egy szőlővesszőt egy szőlőfürttel, és ketten vitték azt rúdon; és a gránátalmákból és a fügékből is szakasztottak." (IV. Mózes 13,24) 


A szőlő az egyik legnagyobb energiatartalmú, tápanyagban frissítő gyümölcs. Annak ellenére, hogy alacsony a C-vitamin tartalma, mégis számos értékes hatással rendelkezik. Vastartalma ajánlott vérszegénység, fáradtság, legyengült szervezet számára. Bizonyos súlyos betegségek, székrekedés vagy gyulladásos megbetegedések kockázatának csökkentésére is alkalmazható. 
Védi az agyat és az idegrendszert, erősíti az érfalakat. A szőlő héjában és magjában gyógyító erejű ásványi anyagok találhatók, mint például a kálium és a szelén. 
Szervezetünk veszélyes és gonosz ellensége a szabad gyökök. A szőlőmagban található polifenol nevű anyag viszont képes hatástalanítani ezeket. Ehhez azonban fogainkkal el kell roppantani a kis szőlő magocskákat, különben a jótékony hatású anyag ki sem jut az emésztőrendszerbe.  

Gyerekeknek egy kis színező hozzá. 



Fontos, hogy a gyermekeink is megismerjék a zöldségek és gyümölcsök hatását a szervezetünkre.
Mivel nekem van 1 db gyermekem, aki nem eszik semmilyen gyümölcsöt, de szereti az információkat, próbálok minél több jó dolgot elmondani egy-egy finomságról, amit Isten adott nekünk.
Ezért is szeretném majd egyre több zöldséggel és gyümölccsel megismertetni a gyerekeket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése