2016. december 17., szombat

Adventi gondolatok 17.

Adventista vagyok, és Advent váró.

Most, így karácsony előtt olvasgattam Jézus születéstörténetét. Bár nincs a Bibliában konkrétan, hogy Jézus karácsonykor született, de a születéstörténete benne van, és nem véletlenül. :) Ez a történet mindenképpen sok-sok tanulságot hordoz számunkra. JÓ, ha ismerjük és foglalkozunk vele.a

"Mária jegyese volt Józsefnek, de mielőtt egybekeltek volna, kitűnt, hogy áldott állapotban van a Szentlélektől. Férje, József igaz ember volt, és nem akarta őt megszégyeníteni, ezért elhatározta, hogy titokban bocsátja el. Amikor azonban ezt végiggondolta magában, íme, az Úr angyala megjelent neki álmában, és ezt mondta: "József, Dávid fia, ne félj magadhoz venni feleségedet, Máriát, mert ami benne fogant, az a Szentlélektől van Fiút fog szülni, akit nevezz el Jézusnak, mert ő szabadítja meg népét bűneiből." .... József pedig, amikor felébredt álmából, úgy cselekedett, ahogyan az Úr angyala parancsolta neki: magához vette feleségét, de nem érintette addig, amíg meg nem szülte fiát, akit Jézusnak nevezett el." (Máté 1)

Jézus születése egy különleges történet és egy még különlegesebb életút. 
Egy olyan szerelembe került bele, amelyik szerelem a legszebb a Bibliában. Persze, lehetne sok szép házasságot felhozni, de mégsem érzem egyiknél sem úgy, hogy ilyen összhang volt a két házaspár között, mint József és Mária között. Különleges emberek voltak, különleges érzésekkel a másik felé, akik nem akarták megbántani a másikat, de a másik fontos volt nekik. Még a jegyesség alatt is.
Hihetetlen.
S bár ez egy adventi bejegyzés, azért mégis úgy gondolom, hogy szerintem itt, ebben a tekintetben a családra tekinteni, a szeretett társra, sokkal fontosabb. Nem is olyan régen kérdezte tőlem valaki, hogy mikor lesz újra Házasságos Advent sorozat. Gondolkodom rajta, hogy valami-féle formában kellene ezt folytatni, de tudjátok, hogy túl sok minden van a fejemben és az életemben. Ötletem van, de hogy mikor fogom megvalósítani, azt nem tudom! De mindenképpen jelzem majd, ha jutottam valamire!
Én hiszek a szerelemben, és hiszek a házasságban. És hiszem azt, hogy ilyenkor még jobban előtérbe kell helyezni a házastársunkat, akivel az életünket éljük. Az a 20 ötlet, amit megírtam, segíthet jobbá tenni a dolgokat, javítani rajta, vagy küzdeni érte.
Nekem Mária és József egy csodálatos példája az igazi szerelemnek.

Talán azt mondjuk magunkban, hogy meglep minket, hogy József el akarta küldeni Máriát, mert hát mástól esett teherbe. Szerintem ez minden kapcsolat legfélelmetesebb pontja, ti. az, hogy attól fél az ember, hogy megjelenik egy másik, egy harmadik... Én hiszek abban, hogy küzdeni kell a szerelemért, (de persze nem úgy, ahogy a nagy filmekben van), hanem a kitartással, az odafigyeléssel, a szeretettel, és a KOMMUNIKÁCIÓVAL! És ettől működött csodálatosan József is, mert engedte, hogy az angyal hangja eljusson az ő szívébe. És engedte, hogy a szíve megértse, hogy itt egy teljesen más kapcsolatról van szó, egy különleges dologról. 
Isten hűségéről és szeretetéről!
József pedig mindannyiunk számára példaértékű ember. Fogadjuk meg a tanácsát. 
Legyünk tapintatosak, kedvesek azokkal, akiket szeretünk, és akik az életünk részesei, és bátorítsuk őket azzal, hogy mellettük maradunk, akármilyen nehézségek is jönnek majd az életben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése