2016. december 6., kedd

Adventi gondolatok 6.

Adventista vagyok és Adventváró

Tegnap a házasság nap volt a gyülekezetben.
Ez egy remek kezdeményezés, ahol általában 7 házaspárral együtt beszélgetünk különböző témákban. Általában bibliai házasságokat veszünk alapul, tegnap Izsák és Rebeka házassága volt a téma, és ezen belül a kommunikáció. Hogy hogyan tudunk odafigyelni a másikra, ki hogyan beszél meg dolgokat a másikkal, ki hogyan éli meg ezeket a dolgokat.
Hálás vagyok ezért a kis körért, hálás vagyok, hogy részese lehetek életeknek, és jobban megismerhetem a testvéreimet, a gondolkodásukat, a küzdelmeiket, az örömeiket. Nagyon élvezem. De szerintem mindannyian nagyon hálásak vagyunk ezért az alkalomért. Tegnap is jó beszélgetés zajlott, sajnáltuk, hogy be kellett fejezni, de lesz folytatása. Már nagyon várjuk.
A kommunikációról nekem ez  a kép ugrott be:

Érdemes gondolkodni a képről. Hogy mi hogyan kommunikálunk. Foglyul ejtjük a másikat, rázúdítjuk, ha ott akar hagyni, akkor is mondjuk a magunkét, vagy megtanulunk úgy beszélgetni, hogy abból egy teljes egész lehessen... Nemcsak a házasságunkban, hanem az emberi kapcsolatainkban is!

"Én vagyok a jó pásztor. Ismerem az enyéimet, és engem is ismernek az enyéim." (János 10,14)

"Az isteni pásztor ismeri nyája minden egyes tagját, az egész világon... Az Üdvözítő személyesen ismer minket. Részvétet ébresztenek benne gyengeségeink. Rendelkezik, hogy segítséget kapjunk, valahányszor csak könyörgünk ezért. Oly értékes az Úr előtt minden egyes lélek, mintha egyedüli volna, akiért ő feláldozta az életét. Minden szenvedés megindítja a szívét, minden segélykiáltás a füléhez hatol. Azért jött, hogy mindenkit megmentsen." (E. G. White: Jézus élete)

2 megjegyzés:

  1. Nagyon beszédesek a fenti képek. :) Jó lenne ezek alapján az utolsók közt lenni! :)
    "Egyedül a végtelen Isten tudja felmérni azt a kárt, amelyet a meggondolatlan szavak okoznak. Ezek a szavak csak úgy leperegnek az ajkunkról, és talán nem is akarunk megsebezni velük senkit, mégis tanúskodnak benső gondolatainkról, és a Gonosz oldalán munkálkodnak. Mennyi boldogtalanság származott a gondolkodás nélkül kimondott, barátságtalan szavakból a családi körben! Hányszor nyomják kemény szavak valakinek a lelkét, amelyek talán évekkel ezelőtt hangzottak el, de sohasem veszítették el fullánkjukat. ... Meg kell fontolnunk azt a befolyást, melyet szavaink gyakorolnak azokra, akikkel kapcsolatba kerülünk." (Ellen White: Előtted az élet)

    VálaszTörlés