2016. december 24., szombat

Adventi gondolatok 24.

 "Szeretem az Urat, mert meghallgatja esedezéseim szavát." (Zsoltár 116,1)

"Ha olyan befolyások környékeznek bennünket, amelyek el akarnak távolítani Istentől, akkor segítségért és erőért kell könyörögnünk fáradhatatlanul. Ha ezt nem tesszük, akkor sohasem leszünk képesek arra, hogy az önsajnálat és az önmagunknak kedvezés kísértéseit legyőzzük, melyek elvonnak bennünket az Üdvözítőtől...

Az ima a lélek lélekzete. A lelki erő titka. Az ima őrzi meg a lelki egészséget. Az ima közvetlenül összeköti a szívet az élet Forrásával.  ... Csodálatos dolog, hogy imáink eredményesek, hogy ha olyan méltatlan és tévelygő emberek, mint mi, felküldhetik könyörgéseiket Istenhez. Kívánhat-e halandó ember annál magasztosabbat, minthogy érintkezhet és összekapcsolódhat a végtelen Istennel? 

Az ajkunkon kiejtett szavak a mindenség Uralkodójának trónusa elé jutnak.

A láthatatlan Isten jelenléte hasson át, és ihlessen minden szívet az imádság idején. Könyörségünk ideje és helye szent, mert Isten jelen van. Ha magatartásunk és viselkedésünk által kifejezésre juttatjuk tiszteletünket, akkor ez csak még jobban elmélyíti szívünkben az ihlet érzetét." (E. White: Üzenet az ifjúságnak)


 
 

BOLDOG KARÁCSONYT KÍVÁNOK! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése