2018. szeptember 29., szombat

Hálás szombat #47.




♥ A gyerekeket reggelente ébreszteni hullámvölgy  érzés.
♥ Vettem két kabátot a Lidl-ben. Már úgy szerettem volna egy hosszú kabátot, mert nagyon fázós vagyok, és szeretem, ha valami védi a derekamat. Ezért járok általában hosszú pólókban és pulóverekben, meg kötök magamnak hosszú mellényeket. Mert jó érzés. :)
♥ Hétfőn házaspáros hét volt, már nagyon vártuk. Nagyon jó kis gyülekezeti program. Gyermeknevelés volt a téma. 

Áfonyás kevertet készítettem, pudingos sütit és melegszendvicset. Ez utóbbit itthonra, a másik kettőt a házaspárosra. Minden elfogyott. :)
♥ Nagyon élvezem az itthoni délelőttöket, mert sok mindenre van időm. Meg persze sok mindenre nincs is. De jó érzés itthon lenni és mindenféle dolgot csinálni. 
♥ Szolfézsra kottáztunk a gyerekkel.  Kiderült, hogy rejtetten felismerem a hangokat. Nahát!!!

♥ Begyújtani a kályhába, és a meleg érzését érezni. 
♥ Kétségtelen, hogy itt az ősz.
♥ Sorozatot nézni.
♥ Nimróddal zongoraórára menni, aztán mindenkivel úszni. Kevesebbet tudtam, mint szerettem volna, de a kicsi is jó. :)
♥ A gyerekmedencében ültem, míg a gyerekeim játszottak. És az üvegfalon át sütött a nap, és olyan csodás érzés volt, ahogy melegítette az arcomat. 
:( Esti tanulás. Sok a lecke, vagy sok elmarad, így szegény Zsófival estig kell tanulni, de úgy döntöttem, hogy októbertől már nem lesz napközis. Több időnk lesz itthon.
♥ Macskás reggelek és esték.

 ♥ Örülök, hogy amit főzök, megeszik. Nem volt ez mindig így, csatákat kellett vívnunk. Ám Zsófia most, hogy tinédzseresedik, sokkal jobban eszik, és nagyobb adagot. Nimródkámmal még küzdünk, bár ami a fogára való, azt ő is nagyon szereti. Pl. leves.
♥ Hallgatni a gyermekeim nevetését.
♥ Szülői az oviban. Kiakadtam az új törvények miatt. Komolyan mondom, hogy akik kitalálják ott fent a dolgokat, még soha nem láttak gyereket! Nevetséges!
♥ Zsófiával fodrásznál voltunk.
:( Napok, sőt hetek óta migrénem van. Erős fejfájásaim vannak.
♥ Katával aludtam, aki odabújt hozzám. 
♥ Reggelenként gyalog járunk iskolába. Nagyon élvezzük. És egészséges is.
♥ Egyre ügyesebbek és önállóbbak. Reggelit készítenek maguknak, én már nem csinálom meg. Nem azért, mert rossz anya vagyok, hanem mert jó! :)

♥ A csütörtök még mindig húzós délután. 
♥ A Zeneiskolában, míg várok a saját gyerekeimre, szoktam más gyerekekkel is beszélgetni. Viccesek. Hangosak. Aranyosak. :)
♥ Csütörtökön nem tudtunk elmenni úszni, mert nagyon sok volt a házi.
♥ Zsófia magyar versenyre ment (magától jelentkezett be), és a csapata 3. lett. (Nagyon bírom ezt benne. Hihetetlen vállalkozó kedvű. Nagyon szeret versenyezni, mindig mindenhová jelentkezik és mindenben részt akar venni. Komolyan mondom, ezt nagyon irigylem benne. De erről majd egyszer írok később.) 
♥ Pénteken korán hazaértem. Nem mentem sehová, és nekiálltam pakolni. Úgy tűnhet, hogy ez befejezetlen kör, de nekem is úgy tűnik. Az a baj, hogy a délelőtt a rohangálással, ügyintézéssel telik, meg a főzéssel, és így olyan kevés idő jut pl. a lomtalanításra, a ruhák átválogatására, a takarításra, meg ilyesmire. Úgyhogy minden olyan napot, amikor hamar hazaérek megbecsülök. :)
♥ Így nekiálltam a saját íróasztalomnak, ahol nagyon szép rend volt. Van is egy darabig, de aztán mindig mindent odapakolnak a gyerekek, pedig az övékét is megcsináltam. :)
♥ Nimródkám rendíthetetlenül sakkozik. A felnőttekkel, és élvezi. Minden percét.
♥ Családi színezés volt itthon. 
♥  Játszótereztünk szombat délután a gyülekezeti gyerekekkel. Férj fogócskázott velük, és nagyon élvezték.



♥ Szombaton délután gyerekfoglalkozást tartottunk. Havi rendszerességgel van nálunk amolyan BIBLIAI BESZÉLGETŐ kör a kicsiknek. Ilyenkor egy-egy témát, történetet dolgozunk fel. El kell olvasniuk otthon a megadott történetet, fejezetet, és azzal kapcsolatban vannak feladatok, tesztek, amit csapatmunkában meg kell oldani. A gyereke nagyon élvezik. Ilyenkor együtt vannak, és játszhatnak is. De az a cél, hogy minél jobban megismerjék a Bibliát, kreatívabb módon. Józsué könyvét kezdtük el. A következő alkalomra mi készülünk Férjjel. :)
Arról beszélgettünk a kiscsoportban, hogy ki volt Józsué, és a 12 kém történetét ismertük meg. Ehhez színeztünk és szőlőt készítettünk.
♥ Csokis muffint sütöttem a kisfiamnak.
♥ Vasárnap. Nimród sakkversenyen (hát hol máshol?), Férj gyülekezeti felújításon, a Lányok mamánál, én meg itthon egyedül. 

Heti üzenet a naptáramból:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése