2019. augusztus 23., péntek

Sorozatajánló - Suit, azaz Briliáns elmék

Van az úgy, hogy az ember elkezd nézni egy sorozatot, aztán abbahagyja (időhiány, anyaság, programok miatt), vagy csak mert elfelejtkezett róla. Na, nekem sok ilyen sorozatom van, amit elkezdtem, abbahagytam, vagy elkezdtem, aztán vártam a következő évadot, közben meg eltelt egy kis idő.
Az utóbbi időben ilyeneket vettem újra elő, mert elfelejtettem őket. Tudom, hogy sok sorozat van, amit szeretnék megnézni. Leginkább a Veronica Mars 4. évada, amire nagyon vártam már egy ideje, de mivel tudom, hogy nem jó a vége, nem merek belekezdeni. :(

Egy ideje már (nyár eleje óta, vagy még korábban) visszatérem egy régi sorozathoz, amiből azt hiszem csak 2 évadot láttam. Tudjátok, mert sokszor leírom :), hogy nagyon szeretem a jogi krimiket, sok ilyen könyvet is ajánlok és olvasok el. De tényleg nagyon szeretem a joggal kapcsolatos sorozatokat, filmeket. Nem igazán értem a jogi nyelvezetet, nem mélyültem el benne, de mégis van benne valami magával ragadó.

Van egy gyerekkori barátnőm. Együtt nőttünk fel. Mindig is nagyon okos és szorgalmas volt. Ő is egykeként élt, és én is. Neki is mindent megadtak a szülei, nekem is. De az érdeklődésünk, a tanuláshoz való viszonyunk más volt. Ő nagyon okos és szorgalmas volt, és mindig tanult. Amikor elmentem játsztani hozzá, vagy később, amikor gimnazista volt, vagy már a jogra járt, akkor is, amikor lelkiztünk, akkor is mindig tanult. Nem tudom, hogy Summa Cum Laude vagy Magna Cum Laude lett a diplomája, de jelen esetben teljesen mindegy. Emlékszem, hogy már általános iskolában tudta, hogy ügyvéd akar lenni, és tényleg mindent meg is tett.
Amikor az egyetemre járt, sokat mesélt az ottani életről, a tanulásról, az ügyvédi feladatokról, a tervezett munkájáról, és én kicsit irigykedtem rá, mert tudtam, hogy megvalósítja a terveit. Amit meg is tett. Most egy kis/nagyvárosban közjegyző. És én nagyon büszke vagyok rá.

Úgyhogy, amikor ilyen filmeket nézek, mindig eszembe jut.

A történet:
Harvey Specter New York egyik legdörzsöltebb ügyvédje, aki minden problémás esetet képes megoldani. Mike Ross egy rendkívüli képességekkel rendelkező fiatalember, aki letette ugyan a jogi szakvizsgát, de sohasem járt egyetemre. Egy szerencsés véletlen folytán ők ketten találkoznak egymással, és Harvey úgy dönt, hogy alkalmazza a fiút.

 És igen, jól látjátok, Meghan Markel is benne van, az amerikai hercegnő. Nekem ő elsősorban színésznő, és csak másodsorban Harry felesége. :)
Nagyon jó karakterek vannak benne. Nekem elsősorban nem is két főszereplő a kedvencem benne, bár méltóan viszik a sorozatot a hátukon, de én azt gondolom, hogy mindenki nagyon eltalált. A két kedvencem a kép két szélén látható figura. Luis Litt (Rick Hoffman) és Donna (Sarah Rafferty). Mindegyik szenzációs a maga helyén és szerepében és én nagyon élvezem a jelenteiket. 

Nos, mint már mondtam, elkezdtem nézni, de még csak a 4. évadnál járok. Ez utóbbi már nem szinkronos. Én alapvetően jobban szeretem angolul nézni a filmeket, sorozatokat, szeretem a feliratokat, de legtöbbször akkor van időm filmezni, amikor vasalok, főzök, vagy amikor éppen rajzolok valamit. De amikor feliratos, akkor muszáj odafigyelnem, hogy értsem is, mit akarnak mondani, így ezek leginkább este történnek meg, amikor meg már kicsit fáradt vagyok.
Mindenesetre még akkor is, ha itt-ott vannak vele és benne problémák, akkor is nagyon kedvelem ezt a sorozatot. És ajánlom is mindenekinek. 
ÉN azért tovább nézem... Várom, hogy Harvey és Donna összejöjjön... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése