2019. november 6., szerda

Pozitív kihívás - 9. nap

Mai napi kihívás: 15 perc lazulás! 

Gyakran hagyjuk, hogy napjaink feszültségre felépüljön, mert egyszerűen csak idegesek vagyunk. Csak úgy, csak a semmiért, és persze a valamiért is. Én magamról tudom, hogy mindig feszült vagyok, és nem tudok lazítani, engedi, kiengedni. 
Persze, van bennem egyfajta megfelelni vágyás, akarom és szeretném, hogy kedveljenek az emberek (mert én alapvetően nem akarok soha senkivel rosszban lenni), de tudomásul kell vennem, hogy ez nem működik. Ahogy nekem sem mindenki szimpatikus, én sem mindenkinek.

Mégis, fontos, hogy minden nap adj magadnak 15 percet. Nem hírnevet!, hanem szünetet, lazítást, pihenőidőt. 
Az egyik legfontosabb, amit minden nap megtehetsz, az az, hogy 15 percet veszel, lopsz magadnak, hogy lazíthass. Fontos átgondolni a történéseket, vagy megtanulni kiengedni a gőzt. 
Nagyon fontos, hogy haza ne vigyünk negatív érzéseket. Férjben ezt csodálom. Ő mindig a küszöbön kívül hagyja a munkahelyi gondokat. Néha-néha én kérdezem, kérem, hogy beszéljen róla, mert tudom, hogy arra is szükség van. De a problémákat sohasem hozza haza. Minek is tenné? 
Ám én egész nap itthon vagyok (REMÉLEM, EZ HAMAROSAN MEGVÁLTOZIK), és én erős késztetést érzek arra, hogy beszéljek, amikor megjön. Mégis van olyan, amikor sok minden összejön, és elfáradok, ideges leszek, frusztrált pl. Ezért fontos, hogy legyen valami kis elfoglaltság,amiben lazíthat az ember. Én már sokszor mondtam, hogy nekem az egyik ilyen a fürdő. Olyankor relax van, pihenés és sokkal jobban leszek én is és a lelkem is utána. 

Jó elengedni a rossz dolgokat, mert az életemben, életünkben semmiképpen sem építő. Mostanában divat lett a jóga, de hozzám az nem áll közel. Inkább akkor tornázzunk egyet, vagy olvassunk ezalatt az idő alatt (én ezt szoktam), esetleg megnézek egy 45 perces sorozatot. (Tudom, hogy ez nem 15 perc, de néha nem 15 percre van szükségünk a pihenésre és megnyugvásra. Vagy csak igyál meg egy nyugtató teát, tegyél be zenét, simogasd meg a háziállatodat, mindegy, a lényeg, hogy 15 percet adj magadnak. Mindenki jól fog járni vele!
Kiváló segítség a stressz-mentesítésnek!
Számomra ez a legjobb relax...
Feltéve, ha a gyerekeimnek hirtelen jut eszébe pont akkor és ott beszámolót tartani.
De azért én nem vetem el, sőt előtérbe helyezem a Bibliaolvasást és az imádságot is. Ami még jobban le tud csendesíteni. 
Hidd el, 15 perc csodákra képes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése