2019. november 20., szerda

Pozitív kihívás - 12. nap

Nem vagyok egy túl nagy zenemániás ember. Nem szól itthon zene, sem a rádióban, sem a kocsimban. Vagyis Vivaldi: Négy évszak c. műve van csak meg egy pendriveon, és azt hallgatjuk. A gyerekek is.  

Engem kimondottan idegesítenek azok a fiatalok és nem fiatalok, akik bedugott füllel közlekednek. A zene jó dolog, mert jót tesz az ember lelkével. Mármint a komolyzene vagy az igényes zene. Régebben, még tinédzserkoromban lelkesedtem egy-két zenekarért, és szívesen hallgattam őket, de most így felnőtt koromra ez nincs így. 
Van egy-két dal, szám, ami tetszik, de nem ismerem én a mai zenéket és együtteseket. 

Tudom én, hogy sokat segít a zene bizonyos helyzetekben. A lányomon látom, hogy ő pl. akkor tud alkotni, ha közben zenét hallgat. Férjnél is állandóan szól a zene a kocsiban. 
Én valahol, valamikor lemaradtam. És leragadtam a 80-90-es éveknél. A múltkor éppen nosztalgia zenehallgatást csináltam, és nagyon vicces volt. Amiken felnőttem, azokat jó volt meghallgatni, de már nem jelent úgy semmit. Max. egy-egy zenéhez tartozik egy-egy történet.

A zene nemcsak a dopamin felszabadulását váltja ki, hanem ugyanazokat a területeket érinti,  mint a kábítószer-függőség. Valamilyen módon a zene függővé is tehet, válhatok függővé.  Továbbá a belső fülben lévő szerv reagál a zenei frekvenciákra, és közvetlenül kapcsolódok az örömért felelős agyterülethez. 
Olvastam néhány zenészről, akik a nagy hangerő miatt egyik fülükre megsüketültek, és így is fellépnek, játszanak. Természetesen nem minden dal javítja a hangulatot, csak olyanokat, (elég ha csak néhány őrült és depresszív zenére gondolsz) amelyek nagyszerűek, és felemelő szövegekkel rendelkeznek.

A mai kihívás - Készíts lejátszási listát a boldog dalokról! 

Nekem ez nehéz volt, de néhány kedvenc dalomat belinkelem ide, amitől jobb kedvem lesz, vagy aminek a szövege - szerintem - mond is valamit.

Első Emelet: Nézelődünk
Tinédzserkoromban szívesen hallgattam az ő zenéjüket. 



Az örök kedvenc, a legjobb. P.Mobil: A zöld, a bíbor és a fekete
Vikidál egyébként ma is nagy kedvencem.


És persze Vikidál magában. :) Nagyon szeretem a hangját.


De ha jót akarok szórakozni, akkor a YouTube csatornán rákeresek arra, hogy 80-90-es évek 
zenéi, slágerei, más már jön is. Vicces.
Ti mit szerettek hallgatni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése