2019. november 12., kedd

Vegán borjúszelet

A Facebookos oldalamon, amikor megosztottam, hogy volt egy Egészségnap Fehérvárcsurgón, és készítettem fotót, mindenki csak azt látta, hogy milyen sok édesség van. Egyébként igen. :) Én pont arról az oldalról fotóztam, nekem fel sem tűnt. :) Kérték többen, hogy osszak meg olyat, ami nem szénhidrátos édesség. Megpróbálom, de azt kell mondjam, lesz édesség is. :)

Amikor ezt az ételt először megláttam, mármint  nevét, hangosan felnevettem. Még húsevő koromban sem ettem borjút...
Persze, csak a nevében van benne ez, de azért vicces.
Alapvetően nem szeretem, amikor a vega ételek helyettesítenek valamit. "Olyan az íze, mint a húsnak." Nem, nem olyan. "Mivel helyettesíted a húst?" Nem helyettesítem. Nem eszek húst. De eszek a hús helyett mást.
Lehet ezt így is. Persze, ha jobb a tudat, hogy helyette mit eszek, akkor ezeket eszem:
 Elkészítés:
1 csésze zabpelyhet 1 liter vízben, vegetával, apróra vágott fokhagymával (kb. 1 fej) sűrűre főzzük. Pici olajat teszünk bele. Ezután tálcára simítjuk, kb. fél centi vastagságú legyen.
Ha kihűlt, felszeleteljük és panírozzuk.

5 megjegyzés: