2023. augusztus 25., péntek

#150. Sorozatajánló - Az igazságosztó

Fiatalkoromban (bár most is fiatal vagyok😊) ez volt az egyik kedvencem. Emlékszem, ültem a tévé előtt, mert már akkor is sorozatfüggő voltam. És vártam, hogy elkezdődjön. 

Szerintem az alaptörténet alapvetően nagyon jó, még ha nem is új. Hasonló volt a Leverage sorozat is, amiről már írtam, és amit mostanában újra nézek. Ott mondjuk egy 5 fős csapat segít másokon. Itt azért elég nehéz lehetett. Zavart például az, hogy eléggé kiszámítható volt az, ahogy a rosszak reagálnak. Mintha mindig mindent előre ki lehetne számítani, de persze ez nem így van. Zavart továbbá az, hogy mindenkinek nehezére esett segíteni Mr. Chapelnek, főleg azért, mert ő megmentette őket. Valaki azt mondta, hogy ő biztos, hogy segítene neki szívesen.  

Na, de mindegy. Már Madsen miatt is bőven megérte. Szerintem ő egy jó színész, és emlékszem, hogy már akkor megkedveltem a szinkronhangját, akiről később tudtam meg, hogy Gesztesi Károly. Mindegy, elég jól hozta a figurát. De azért volt benne egy kis Kutyaszorítóban fíling. 

Sajnálom, hogy csak 1 évad készült belőle.

  

Történet:

A mai világban, ahol annyi rossz történik a jó emberekkel, és ahol a rosszak rendszerint megússzák, olyasvalakire van szükség, mint Mr. Chapel. Nem tudhatjuk, ki ő, mi a teljes neve, honnan jött, vagy hova tart. De ha igazságtalanság történt valakivel, ha megölték a feleséged és a bűnös kisétált a bíróságról, ha a rabló elvitte összespórolt pénzed, ha a rendőr tévedésből téged tartóztatott le, a megoldás: Mr. Chapel. Elkapja a bűnösöket, börtönbe juttatja azt, aki téged odajuttatott, visszaszerzi pénzedet. A szolgáltatás ára? Nem sok: csak egy szívesség. Segítened kell bármely utánad következő bajba jutott ember életének rendbehozatalánál. És erre nem mondhatsz nemet. Mr. Chapel ugyanis nem szereti, ha visszautasítják...  

Nagyon ajánlom.

 Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése