2023. augusztus 13., vasárnap

#140 - Népek tábora - 1. nap

Idén is 40 fővel kezdtük meg a gyermektáborunkat. A Népek táborában ma Magyarországon jártunk. 🇭🇺
A bábeli torony építésénél kezdődött minden. (A blogomban csak és kizárólag az én családomról láthattok képeket. Így nem lesz teljes az összkép, de úgy gondolom, hogy ez így helyes. A FB-ra megkaptam az engedélyt a szülőktől, de ez eléggé magánjellegű oldal, ide csak a családom kerül fel. :) )
 
Férj ❤️tartotta az áhítatot a bábeli toronyépítésről.
 
A legkisebbek wc papír gurigából készítettek tornyot, a kisiskolások abból, amit a táskában találtak. A 3. csoport angolul beszélte meg a történetet. Mivel az én gyermekeim mindhárman az angolos csoportban voltak, ezért csak arról teszek ide képeket.
 
 
 
Ezután ellátogatott hozzánk Bálint és Dóri, akik magyar táncot mutattak be. . Megpróbálkoztunk az ostorcsattogtatással, amit délután  készítettünk is. Népi ruhába is bújtunk, és kézműveskedtünk. Az ostorkészítés mellett volt gyöngyfűzés, magyar motívumok akvarell festése, fonhattak karkötőt, hímezhettek keresztszemest.
 
 
 Ezt követően volt egy kis táncház, ahol amatőr módon, de lelkesen próbálkoztunk
 
 Népi, táncos ruhába is bújtunk. Itt éppen én  próbálkozom. :) Hát, nem vagyok egy táncos alkat, az biztos.
 
 
Megpróbálkoztunk az ostorcsattogtatással, amit délután készítettünk is. Az ostorkészítés mellett volt gyöngyfűzés, magyar motívumok akvarell festése, fonhattak karkötőt, hímezhettek keresztszemest. Zsófim vitte a festés részt, Férj pedig a gyöngyfűzést. Persze, volt foci is, ami nélkül a fiúk nem léteznek, és még gipszet is festettünk.
 

 
 A fiúknak és a bátor lányoknak kint ostorkészítés volt, ami csattogott is. 


Közben rendeztünk is egy Rubik-kocka kirakó versenyt is, amelyen Nimród is részt vett. Időre ment. Nem ő nyerte.
 Jutott idő egy kis pihenésre és játékra is.


A tábor végén mindig valami finomság várja a gyerekeket. Az egyik most mézeskalács volt, amit az egyik kolléganőm készített. Ez csak egy része. Nagyon finom volt, pillanatok alatt elfogyott.
 

Fantasztikus!

1 megjegyzés:

  1. Ebben a táborban senki nem unatkozhatott kedves változatos programokat találatok ki. A mézes nagyon tetszik már gondolva a karácsonyra pár mintát ötletnek elraktározok😊

    VálaszTörlés