2023. augusztus 27., vasárnap

#151. Lee és Andrew Child: Az egyetlen lehetőség

 Sajnos nem úgy haladok az olvasással, ahogy elterveztem. Pedig olyan jól elterveztem. Összeraktam egy jó kis tornyot, hogy mi mindent fogok elolvasni a nyáron, mert ugye a nyár arra való, gondoltam én. :) De nem így történt sajnos. Nagyon sok minden közbejött, és bár esténként igyekeztem olvasni, azért volt, hogy már a könyvön elaludtam, olyan fáradt voltam, ami soha nem szokott velem előfordulni. 

Lee Child könyvnél meg főleg nem! 

De most sajnos ez történt. A könyv alapvetően tetszett, bár (és már szerintem ezt is említettem), amióta a tesójával írja, kicsit másabbnak érzem az egészet. Jó volt a történet, tényleg, de a végére összecsapottnak éreztem, nem izgultam, nem tudtam izgulni úgy, ahogy a többi könyveknél. De végülis... elolvastam. Mert hát Jack Reacher-rajongó vagyok. (Bár most szomorúan konstatáltam, hogy a Reachert játszó színész - Alan Ritchson - tetováltatta magát, amitől én mindig kiborulok. Persze, az ő dolga, de sohasem fogom ezt megérteni. Tudom, maradi vagyok!)

A könyv:

Történet:

A coloradói Gerrardsville-ben meghal egy nő. Úgy tűnik, öngyilkos lett. Jack Reacher azonban épp a helyszínen tartózkodik, amikor bekövetkezik a tragédia, és jól tudja, hogy az asszony nem a saját akaratából került a busz kerekei alá. 
Egy férfi nemcsak az élete kioltásáról gondoskodott, hanem arról is, hogy megkaparintsa a nő táskáját, és sietve eltűnjön. Minden bizonnyal el is tűnt volna, ha Reacher annyiban hagyja. Miután az egykori katonai rendőr megszerzi a táskát, csak pár perce marad, hogy a rendőrök kiérkezése előtt átkutassa a tartalmát, és amit benne talál, igencsak felkelti az érdeklődését.
Kisvártatva kiderül azonban, hogy az áldozat egykori kollégájának a halálát is öngyilkosságnak álcázták. De kik állhatnak a szörnyű bűntettek mögött? Milyen titkot akarnak mindenáron megőrizni? És vajon mire képesek még, hogy elérjék a céljukat?
Csak egyvalamivel nem számoltak ördögi tervük megalkotásakor: Jack Reacherrel, aki nem ismer kegyelmet, ha az igazság kiderítéséről van szó.
 
 
Izgalmas, több szálon futó krimi ez, és jó is, tényleg. Úgyhogy szeretettel ajánlom. Child rajongóknak meg főleg!

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése