2023. szeptember 17., vasárnap

#162. A Barbie-film

 Megnéztem. Nos, jó, hogy nem adtam ki érte pénzt, mint oly sokan. Eléggé furcsa érzéseim voltak végig. 

Mondjuk, én sohasem játszottam Barbie babával, nem is volt nekem. Rendes, igazi cuki és aranyos babáim voltak. Hálás is vagyok ezért anyukámnak. Én sem vettem a lányaimnak Barbiekat, de kaptak ajándékba. Túl sokat ők sem játszottak vele.  

Vasalás közben szoktam ilyesmit megtenni, megnézni egy-egy filmet, mert ilyenkor több időm van. Az érzéseim elég vegyesek. Értem én, hogy mit szeretnének benne kiemelni, de számomra nem sikerült. Én nem vagyok annyira "szüfrazsett" és feminista sem, hogy azt mondjam! HŰHA!, ez aztán! Minden ellenére sok mindennel egyet értettem, és elgondolkoztam dolgokon.

 


Itt megnézhető!

Azt mondják, hogy a Barbie egy csoda. Alapvetően igen, hiszen, ha belegondoltok abba, hogy a marketingcsapat hatalmas munkát végzett, hiszen szinte mindenki erről a filmről beszélt, akár kicsi, akár nagy voltál, akár nő, akár férfi. Állítólag rózsaszínbe mentek nők megnézni a filmet, csapatostól. Ezt mondjuk el tudom képzelni. De attól például nagyon kiakadtam, amikor azt olvastam, hogy valaki azt nyilatkozta, hogy a film hazament, és szakított a pasijával. Na, hát, gratulálok! Szerintem a fickó jobban is járt! Lehetett érezni, hogy siker lesz, mert mindenhonnan ez folyt, és tényleg nagyon jó volt a marketing.

Na, már ettől a látványtól padlót fogtam. De Margot Robbie nagyszerű Barbie volt, és Ryan Gossling meg jó Ken. Bár nekem Simu Liu jobban bejött, de ugye itt vannak az ízlések és különbségek, vagy mik. :)

GettyImages-1241583523

Nem mondom, hogy nincs benne komolyabb mondanivaló, mert van. Az is tény, hogy sok elgondolkoztató mondat hangzik el benne. Még a Mattelbe is beleszáll, és Will Farrell jól hozza a kapzsi vezérigazgatót, de persze lesz happyend, meg minden. Azt gondolom, hogy - nekem - egyszer nézhető. Bár ahogy hallom, lelkesen ajánlják Oscar-díjra. Annyira azért nem jó. De az én ízlésem mindig más kicsit. 

Nekem egyszer nézhető, de többször nem bírná az agyam elviselni. Azt hiszem.

Ti hogy vagytok vele? Láttátok? Tetszett?

Fantasztikus. (?)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése