2023. szeptember 10., vasárnap

#158. Sorozatajánló - A muskétások

Azt már szerintem említettem, hogy nagy rajongója lettem Tom Burke-nek. Láttam már őt régebben is, de nem láttam tőle filmet, sem sorozatot. Aztán a C.B.Strike-nál láttam, hogy ő igazán jó színész, meg szerintem elég vonzó is. Engem sohasem a szép fiúk érdekeltek, még a színészeknél sem, kivéve persze George Clooneyt, de ez most egy más kategória. 

Továbbá fiatal korom óta nagy rajongója vagyok Alexandre Dumasnak, szinte az összes könyvét olvastam. És amúgy is, valahogy mindig bírtam a kalandfilmeket. Hiába, na!, ha az ember Jean Marais-on nő fel (akibe szerelmes lesz, még ha később - felnőttként meg is tudja, hogy meleg volt), akkor is! Könyvekben is ezeket szerettem. És szívesen megnézem A három testőr bármelyik feldolgozását. 

Tartalom:

A XVII. század Párizsában játszódó kalandfilm-sorozat modern stílusban meséli újra a király és a haza megvédésére felesküdött legendás testőrökről szóló klasszikus történetet.

A fiatal d'Artagnan édesapjával, Alexandre-ral épp Párizsba tart, hogy meghallgatást kérjen a királytól, mikor egy fogadóban megtámadják őket. Alexandre-ral egy olyan férfi végez, aki Athosként, a muskétásként mutatkozik be. A fiú Párizs felé veszi az irányt, hogy bosszút álljon apja gyilkosán. Időközben Athos, Porthos és Aramis azt a feladatot kapják, hogy találjanak meg egy elveszett testőrt, akinél a király számára fontos dokumentumok vannak. Párizsba - üres kézzel - visszatérve d'Artagnan kihívja Athost, ám mielőtt megvívhatnának, az utóbbit letartóztatják. A király elrendeli Athos kivégzését, és hogy bizonyítsák ártatlanságát, Porthos és Aramis d?Artagnan segítségét kéri azon levelek visszaszerzésében, melyet a magát Athosnak kiadó Vörös Őr lopott el. A trió együtt indul el, hogy kiderítse az igazságot. 

 Nem olyan régen akadtam rá, úgyhogy dupla öröm volt, mert Dumas is, meg Burke is.

Tom Burke 💓felkerült a 20-as listámra. Már olyan régen tettem fel valakit, hogy el is felejtkeztem róla.

Annyit mondok, hogy tetszett. Az volt a benyomásom, hogy ők a párizsi helyszínelők és a főnyomozók is a 17. század Párizsában. Persze, francia nem is volt köztük, de ez most mellékes. Én mindenesetre jót szórakoztam rajta. A vége kicsit giccsesre sikerült, de aki szereti ezt a kort meg a kor hangulatát, valahogy csak megbirkózik vele. :)

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése