2023. szeptember 19., kedd

#164. Film - A specialista

Nos, megint belenyúltam egy filmbe. :) Az az igazság, hogy mostanában, ha van egy kis időm (vasalok, vagy készülök a technika óráimra - most ez utóbbi történt, ugyanis ebben a tanévben (ahogy látom) az ötödikes technika tantárgyat is megkaptam, és készülnöm is kell rá), akkor előveszek egy-egy régi filmet, amit "már láttam, de vagy nem emlékszem rá", vagy "tudom, hogy láttam, de úgy nem emlékszem rá", vagy "emlékszem rá, csak újra meg szeretném nézni". Találtam a múltkor az Instagramon egy oldalt, ahol filmeket ajánlanak. És nézegettem őket, és kidobta ezt:

 ITT MEGNÉZHETED

Gondoltam, megnézem, ha már van egy kis időm. Vágás, ragasztás és tervezés mellett mindig szeretek mást is csinálni. Nem tudok csak úgy leülni a tévé elé, és csak nézni. Az is felmerülhet, hogy miért éppen ezt a filmet választottam. Nem tudom. Már említettem, hogy én szeretem az akció filmeket. A jókat. Ez nem volt az.

Alapvetően tudni kell, hogy nem vagyok egy nagy Sly-rajongó, bár ha választani kellene, hogy ő vagy Arnold, akkor őt választanám. Mert azért vannak nagyon jól sikerült filmejei. (Pl. az Oscar kimondottan vicces lett, meg a Coplandben is nagy jó volt, ott színészkedett.) Na, ez itt, ebben a filmben nem igazán sikerült. De nem jött össze Sharon Stonenak sem, akit szintén nem kedvelek. Tudom, hogy a 80-90-es években ő volt a női "szexszimbólum", de nekem nem tetszik. Persze, nem is én vagyok a mérce. :)

Számomra a film nagyon gáz volt. Egy csomó helyen átlapoztam, halál unalmas volt. A történet gyenge, semmit mondó. A színészi játék az meg főleg rossz volt. Eric Robert is rettenetes volt benne. Bár őt sem nagyon kedvelem, de általában jól szokta hozni a rosszfiúkat. Most ő is nagyon fárasztó volt ebben a filmben. Az egyetlen kivétel James Woods  volt, aki a legtöbbet ért ebben a filmben. Igazán jó főgonosz volt. Bár ő igazán tehetséges színész. Talán nem merész dolog kijelenti, hogy ő mentette meg a filmet, mert azért elég jól szerepelt a mozikban annak idején. 

Érdekességek

  • Sharon Stone fülig szerelmes volt Stallone-ba, mielőtt együtt szerepeltek volna a filmben.
  • A főszerepet először Steven Seagalnak (az arcművésznek) ajánlották fel, de ő 9 millió dollárt kért a szerepért és azért, hogy ő rendezhesse a filmet. A producerek gyorsan meggondolták magukat.
  • Sharon Stone arckifejezése a robbanásokkor valódi volt, ugyanis Stallone-val ellentétben ő nem volt hozzászokva a sok akciójelenethez.

 A végén úgy éreztem, hogy igazán sajnáltam rá azt a 1,5 órát. De legalább tudom, hogy nem nézem meg újra. :) Már ez is valami.


Történet:

May Munro (Sharon Stone) egy rejtélyes múltú, veszélyes szépség, aki megesküszik, hogy bosszút áll szülei gyilkosain és egyenként végez velük. Segítőtársnak kiszemeli a megfelelő embert, Ray Quicket (Sylvester Stallone) a biztos kezű és rezzenéstelen arcú egykori CIA-ügynököt, aki szakértője a különféle robbanószereknek.

May sorra lépre csalja, Ray pedig a levegőbe röpíti a banda régi tagjait. De a bandafőnök elkényeztetett fia (Eric Roberts) és egy bérgyilkos, Ned Trent (James Woods) – aki Ray egykori munkatársa – nem adja fel könnyen. A küzdelem során Ray Quickben felmerül a gyanú: talán ő is csak egy bábu társa tervében, és a gyönyörű asszony az ő sorsáról is biztos tervvel rendelkezik… 

Most ide nem írnám, hogy Fantasztikus!

1 megjegyzés: