2023. szeptember 28., csütörtök

#171. Film - Tango és Cash

 Ezt még a műtétem előtt néztem meg. :)

Újabb film. Hát persze. (Mostanában több időm van esténként. Lassan haladunk az építkezéssel, ezért csak az alapvető dolgokat tudom megcsinálni, mert ahogy az lenni szokott, ösvények vannak nálunk, meg hegyek - a házon belül - és kalandtúrák, amikor megtalálunk valamit. Sem a gyerekek, sem mi nem élvezzük annyira, de most ez van, el kell fogadni ezt a helyzetet.) - Emellett az iskolában is sok a feladat, elfáradok. Teljesen zsibbadt az agyam, mire hazaérek. :)

Ja, el szoktam menni sétálni, de ha azt mondom, hogy annyit megyek az iskolában, hogy szinte minden nap megvan az 5-7 km, akkor nem túlzok. Olvasni is szoktam, de pl. a hobbimra, a festésre nem jut időm, mert nincs hely hozzá. Csak a technika órákra való felkészülés most a kreatív része a napomnak. :) Mindegy is, az a lényeg, hogy mostanában régi - fiatalkorom filmjeit nézem. Azért ezeket, mert már láttam, és tudom mi van benne, de nem mindegyikre emlékszem, vagy ha igen, akkor remekül szórakozok. Ráadásul vasalás mellett szórakoztató. Már ha nem podcasteket hallgatok. :)

Nem tudom, hogy mostanában miért dob kis Sly filmeket, de ennek mondjuk pont örültem. A 80-as évek egyik legjobb és legviccesebb akció-vígjáték filmje. Nekem ez alapvetően vígjáték is, hiszen sokat nevettem rajta. És a szereposztás is nagyon jó volt. És a legjobb, hogy nagyon jók voltak benne a párbeszédek. Tetszett régen is, meg tetszett most is. 

Két, a 80-as években felkapott akciósztár volt az egyik oldalon az igazán rossz, nagyon rossz bűnözők ellen. Egy öltönyös, gazdag úriember, aki "csak úgy" miatt zsaru, a másik meg egy nagydumás, lepusztult fickó a történetben, de mindketten nagyon jók abban, amit csinálnak. Szuperzsaruk. És a nagyon rossz fiúk meg természetesen nagyon rosszban sántikálnak. Énszerintem ez így rendben van. Tudod, mire számíthatsz. És még a zenéje is jó. 

Vannak a filmben hibák, nyilván, de szerintem akkor is szórakoztató.

MEGNÉZHETŐ ITT!

Történet:

Tango és Cash két belevaló Los Angeles-i zsaru. Örökös vetélkedésük célja: ismerje el a másik, hogy ő a nyomozók toplistájának éllovasa. Miközben hol az egyik, hol a másik göngyölít fel egy nagy ügyet, a helyi kábítószer- és fegyverkereskedő maffia megelégeli, hogy állandóan keresztbe tesznek a jó üzleteinek. Az őrült főnök fantasztikus tervet eszel ki félreállításukra: a nyakukba varr egy friss hullát, egy heroinos és egy dollárkötegekkel megtömött táskát. A két zsaru rács mögé kerül, és csak egyetlen módjuk van a szabadulásra és, hogy leszámoljanak azzal aki ezt tette velük: ha összefognak. 

Néhány vicces mondat a filmből:
 Ray Tango: Szállj le az ügyemről!
Gabe Cash: A te ügyedről?!
Ray Tango: Én ezen már három hónapja dolgozom!
Gabe Cash: Három hónapja? Ebből látszik, milyen hülye vagy, mert én még csak fél órája, és ugyanott tartok, mint te!

 Gabe Cash:Tudod te,ki vagyok?
Ray Tango:Azt mondják,a második legjobb zsaru a városban.
Gabe Cash:Érdekes,én is ugyanezt hallottam rólad.

Ray Tango: Miért a te A-verziód?
Gabe Cash: Mert jobb a te B-verziódnál, ami még nem is létezik.
Ray Tango: Még nincs, de lesz. 

Remek akció vígjáték amit látni kell. Stallone és Russel nagyot alakít ebben a filmben. A vége happy end és ez a lényeg. Jó szórakozás és remek kikapcsolódás mindenkinek. Csak ajánlani tudom :)

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése