2023. szeptember 21., csütörtök

#165. Film - Az utazó

Igen, mostanában több időm van filmet nézni. Ez általában este történik, amikor a gyerekek már lefekszenek, és én még nem szeretnék aludni menni, mert nem akarok 3-kor felkelni, és nézegetni. Nem alszom rosszul, de ha korán fekszem le, akkor korán kelek, és utána nem tudok visszaaludni. Amúgy is, a 6 óra mindig is elég volt nekem. Így amikor esténként készülök pl. a technika óráimra, vagy csak fáradt vagyok, és nem tudok két sort sem elolvasni a aktuális könyvből, akkor előveszek egy-egy régi filmet. Van egy listám, és csak rábökök. Lesz ilyen többször, ne lepődjetek meg. :)

Nos, nem szeretem sem Angelina Joliet, sem Johnny Deppet. Én magam nem vagyok a "rajongójuk", noha tehetséges színészeknek tartom őket. De valahogy nem állnak közel hozzám sem személyiségben, sem úgy általában. Emberi dolgaikkal és mivoltukkal sem tudok teljes mértékben azonosulni, és lehet, hogy ez is közrejátszik. De én Jolie apját, Jon Voigh-ot sem szeretetem, noha láttam alakítását, és azt kell mondanom, hogy Wow!, hatalmas tehetség. Joliet is annak tartom meg Deppet is, de valahogy mégsem... Na, de hagyjuk is.

Nagyon régen láttam már ezt a filmet. De most újra kidobta valahogy a net, és eszembe jutott, így újra megnéztem. Izgalmasnak találtam a történetet, és szerintem jó is lett volna, ha működik a kémia a két színész között, de nem ezt éreztem. Fordulatos volt, meg izgalmas, és a végén volt is egy Hűha! élményem, de valahogy mégsem működött az érzés, hogy annyira izgalmas lett volna. Joliet nagyon műnek éreztem benne, ahogy ment, amit viselt, ahogy viselkedett, Deppet meg nem éreztem, hogy olyan vonzó és izgalmas karakter, mint akiről szó kellene, hogy legyen. 

Paul Bettany volt benne a legjobb. Ő a Marvel filmekből lehet ismerős Víziójaként.

ITT NÉZHETŐ

Történet:
Az amerikai Frank Tupelo (Johnny Depp) matektanár, aki azért utazik Velencébe, hogy a szerelmi csalódását kiheverje. Az élete azonban fenekestől felfordul, amikor a vonaton megismerkedik a gyönyörű Elise-szel (Angelina Jolie). Frank csakhamar azon kapja magát, hogy zsaruk és maffiózók lihegnek a nyomában. Kiderül, hogy Elise valójában bábuként mozgatta, fel- és kihasználta a saját céljai érdekében. Ráadásul egyáltalán nem biztos, hogy túléli mindezt.

Egy kicsit több akcióval, és talán más szereplőkkel lehetett volna nagyobb durranás, mert az ötlet jó volt, tényleg. 

Így viszont egyszer nézhető. Maximum 4 év múlva újra.

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése