2023. szeptember 29., péntek

#172. Film - Mission Impossible 1.

Bocsánat, de mostanában sok filmet, és filmmel kapcsolatos bejegyzést osztok meg. Mert végre van egy kis időm rá! És ennek én meg örülök.

Még valamikor a hónap elején moziba mentünk Férjjel. Én, (szerintem ezt már mondtam) nagy Mission Impossible-rajongó vagyok. A sorozattal kezdődött minden, aztán jött Tom Cruise. És amíg mások a Barbiet meg az Opperheimert nézték, mi ezt választottuk. És várom a folytatást. Most, hogy itthon leszek, arra gondoltam, hogy előveszem ezt a sorozatot. Ráérek. 😊

Ugyan a sorozat volt egykor a kedvencem. Szóval: 1988 -1990 – Mission: Impossible - az akciócsoport, amit én szerettem meg. Volt egy előzmény-sorozat, amit még nem láthattunk Magyarországon. Megnézném azt is. Nekem ez tetszett, még ha másoknak nem is. Na, ezóta vagyok rajongója a M:I-nek. 

Tizenöt évvel az eredeti sorozat vége után úgy döntöttek, hogy folytatják az IMF kalandjait, csak kevesebb nagy névvel, olcsóbb helyszíneken, így főleg az ekkor még filléresnek számító Ausztráliában forgattak. Ezt a sorozatot már Magyarországon is bemutatták először Szupercsoport névvel, de később M:I - Az akciócsoport címmel is futott. Peter Graves visszatért Jim Phelpsként, akárcsak néhány más állandó tag, akik mellé igyekeztek fiatalokat is leszerződtetni, de az egészben már nem volt sok fantázia, így 35 epizód után le is mondtak róla a készítői.

 1996. és TOM CRUISE!

22 évvel a film bemutatója után - kezdetnek lelövöm a poént, - Brian De Palma jó kis fricskaként az IMF nagy árulójának az eredeti széria hőse, Jim Phelps nevét adta. Merthogy új hősünk van, a rendkívüli akrobatikus képességekkel rendelkező Ethan Hunt, aki már rögtön az elején, egy prágai bevetésén elveszíti az egész csapatát, így újat kell toboroznia. De Palma fantasztikus tempót diktál, Cruise pedig pont az ilyen sodró, baromi lendületes produkciókban lubickol igazán, és még az sem szokta érdekelni, ha pár csontját töri, mert persze mindig ragaszkodik ahhoz, hogy a leglátványosabb kunsztokat ő maga hajtsa végre.


Egyébként Tomot jó színésznek tartom, és az akciófilmek egyik legjobbja.  Itt mondjuk még elég kezdő ahhoz, amiket azóta csinál. :) 

 

ITT MEGNÉZHETŐ

Történet:

Egy volt orosz kém titkos nemzetközi információkat dob a feketepiacra: egy listát a világ legjobb titkos ügynökeinek nevével. Ha az információ rossz kezekbe kerül, a következmények beláthatatlanok. Így nincs más hátra: a szupercsoport akcióba lép. Egy prágai követség fogadásán vagyunk, ahol a mesterkémek a legfejlettebb csúcstechnikát és találékonyságukat együtt vetik latba a siker érdekében. Ethan Hunt kapja a feladat legkritikusabb részét, és úgy tűnik, minden a terv szerint halad. De megtörténik az elképzelhetetlen: néhány rémálomba illő perc alatt Hunt körül mindenki meghal a csoportból, és ő is csak éppen hogy vissza tud jutni a főhadiszállásra. Alig ocsúdik fel a sokkból, máris új meglepetések várják. 

Érdekesség:

Az eredeti sorozat szereplőinek nem tetszett a film. Peter Graves, aki a sorozatban játszotta Jim Phelps-et különösen azt sérelmezte, hogy a karakteréből árulót csináltak, (MONDJUK EZT ÉN IS.) főleg emiatt nem vállalta a szereplést a mozifilmben. Greg Morris, a sorozat másik szereplője felháborodottságában a film vége előtt ott is hagyta a mozitermet. A kritikák közül volt aki dicsérte, és volt aki szerint közepes, átlagos film volt, emellett kitértek a cselekmény kissé túlbonyolított mivoltára is

Azért szerintem érdemes megnézni. Nem olyan rossz ez! Annak, aki szereti az ilyen típusú filmeket. Én szeretem.

Fantasztikus!

4 megjegyzés:

  1. Ezt a sorozatot én is nagyon szerettem. Nem is tudom hogy ezeket miért nem ismétlik úgy mint más filmeket?

    VálaszTörlés
  2. A zsiráfpár bejegyzésedet miért nem lehet látni?

    VálaszTörlés