2023. szeptember 22., péntek

#166. Őszi dekorációk otthonra

Nem vagyok egy nagy házdekoratőr. Nem szoktam sem karácsonykor, sem húsvétkor, de még így ősszel sem a házunkat feldíszíteni. Most amúgy sem tudnék semmit sem csinálni, mert nem tudom, hogy említettem-e, de felújításba fogtunk. Nyár közepén szétvertük a konyhát, és azt építgetjük, szépítgetjük. Hosszú a folyamat, mert Férj munka mellett végzi, és leginkább csak vasárnapokon van idő egy hosszabb projektre. Úgyhogy most elég kaotikus a helyzet nálunk, de már tarthatatlan volt. Mindenesetre már elég jól alakul. Előbb-utóbb kész lesz. :)
 
De mivel ebben a tanévben kaptam technika tantárgyat is, mostanában állandóan kreatív ötleteket gyűjtök, keresek a neten. Meg mindenféle helyen. És mivel ősz van, nyilván most ebben a témában. 
Szeretem az őszt, a kedvenc évszakom. Még mindig nyár van, de már azért alakul. Én azt szeretem, amikor már nem izzad az ember folyamatosan, és egy alapruha-készletben (szoknya/nadrág, póló, pulóver, vagy farmerdzseki) elvan egész nap. 
 
Sok ember szomorú lesz nyár végén, mert valami véget ér, és szerinte az ősz szomorú. Biztos nehéz lehet annak, akinek fontos a napfény meg a meleg, de én nem ilyen vagyok. Így, szeptember 20 után kezdem jobban érezni magam. Jobban szeretem, amikor már számomra jobb az idő. A természetet is jobban szeretem ilyenkor, a színeivel, a hangulatával. Hűvösebb van, de olyan jó pl. ilyenkor elmenni sétálni egyet, vagy csak nézni a színesedő tájat. Persze, ez inkább október vége és november eleje - számomra. 

Mindegy is. Mostanában állandóan kézműves dolgokat kutatok. És ha ősz, akkor találtam néhány hangulatos képet, ami még nekem tetszik is, és jól nézne ki a házunkban, házunknál.
f4d83348a80c0bab0b0df805431079ef.jpg

Mivel a Halloweent is utálom, de a tököt és a krizantémokat is szeretem, ezt a képet jó ötletnek tartom:

őszi dekor3_1.jpg

Itt a tökök csak azért tetszenek, ha már ki vannak faragva, mert aranyos a mintájuk. Nem olyan ijesztő horror fej, hanem kedves minták vannak benne.

őszi dekor7_1.jpg

Ezek a képek meg csak aranyosak, egyszerűek, otthoni hangulatot árasztanak.

őszi dekor4_1.jpg

A sárga virágokat igazából ősszel nagyon szeretem.

9fb11106a82dc28d3aa3d645123484a1.jpg

Az őszi termések pedig nagyon hangulatossá teszik az egész hatást.

őszi dekor 1_2.jpg

őszi dekor2.jpg

A fotók a Pinterestről vannak. Én nagyon szeretem, mert nagyon jó képeket lehet találni. Csak úgy nézegetni, inspirálódni. Már ha az embernek van ideje ilyesmire. Ha nincs, akkor is érdemes egy héten egyszer rászánni egy kis időt. 

Tovább nézegethetsz a Life in colors bejegyzéseknél. :)

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése