Az édesszájúak szerte a világon összegyűlnek, hogy megünnepeljék a finom tejszínes csokoládékat a Nemzeti Krémes Csokoládé Napján, amely minden év február 14-ére esik. Teljesen természetes, hogy az egyik legjobb csokoládéfajtát azon a napon ünneplik, amelyre több csokoládét vásárolnak világszerte, mint bármely más napon. A Valentin-nap hetében több mint 50 millió font csokoládét vásárolnak szerte a világon. A mályvacukorkrémtől és a kávékrémtől a vajkaramelláig, csokoládéig és vaníliáig a tejszínnel töltött csokoládék ízletes központjai vannak, amelyek még dekadensabbá teszik a csokoládé ízét. Nem csoda, hogy ezek a krémes finomságok megkapják a maguk különleges napját.
A tejszínnel töltött csokoládét pralinénak hívják. A belga csokoládégyáros, Jean Neuhaus Junior 1912-ben találta fel az első kemény csokoládéhéjat, amely lehetővé tette a csokoládé puha töltelékkel való megtöltését. Neuhaus Jr. egy svájci bevándorló, Jean Neuhaus unokája volt. Neuhaus eredetileg egy patikát vezetett, ahol csokoládéval borította be a gyógyszereket, hogy vonzóbbá tegye őket a vásárlók számára. Neuhaus Jr. készítette a legelső csokoládéval töltött bonbonokat, amelyeket pralinénak nevezett. Néhány más csokoládégyártó azonban szarvasgombának nevezte őket, mivel a korai fajtákat ganache-val, csokoládéból és tejszínből készült mázzal töltötték meg.
A csokoládé már i.e. 1900 óta az élet része. Azonban akkoriban főként italnak készítették. Az ókori maják a legtöbb étkezéshez csokoládét fogyasztottak. Csokoládéjuk sűrű és habos volt, néha chili paprikával és mézzel kombinálták. A hatalmas azték uralkodó, II. Montezuma állítólag annyira szerette a csokoládét, hogy minden nap több litert ivott belőle energiafokozóként és afrodiziákumként.
A csokoládé a hüvelynek nevezett kakaófák terméséből készül. Egy hüvely körülbelül 40 kakaóbabot tartalmaz, amelyeket szárítva és megpörkölve kakaóbabot lehet készíteni. Ezeket a kakaóbabot csokoládégyárakban finomítják szellőztetéssel és pörköléssel. A kapott csokoládés likőrt cukorral és tejjel elkeverjük, és a kívánt formára formázzuk.
Senki sem tudja igazán, hogy ki indította el a Nemzeti Krémes Csokoládé Napot, de kétségtelenül egy nagyon jó ízű csokoládé volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése