Nemzeti Áfonyaétel Nap – November 22.
A november 22-i Hálaadás tökéletes előfutáraként ünneplik a Nemzeti Áfonya Relish Napot. A három fennmaradt őslakos amerikai gyümölcs egyike iránti szeretetből született nap az áfonya és a Hálaadás jellegzetes amerikai párosítását ünnepli. El sem tudunk képzelni egy hálaadási étkezést hagyományos áfonyaszósz mártogatása nélkül, és még a legjobb klasszikusok is megérdemlik a változatosságot. Az áfonya relish néhány meglepő hozzávalóval – tormával és hagymával – készül, és semmi sem vágja át jobban ezeknek a vörös rubinoknak a fanyarságát, mint egy hagyma csípőssége. Ha már az ünnepi szezonnál tartunk, vegyük fel a Nemzeti Áfonya Relish Napot azok közé a dolgok közé, amelyekért hálásak vagyunk.
Az Új-Anglia utcáiról származó áfonyaszósz a 20. század óta szezonális csemege, de csak az 1950-es években vált országos hírnévre. Az American Public Media által országosan sugárzott „The Splendid Table” rádióműsor az oka annak, hogy az országban sokan megismerték és megszerették az áfonyaszószt. A műsor eredeti műsorvezetője, Lynne Rossetto Kasper az ország minden tájáról hozott vendégeket, hogy egyedi nézőpontokat és finom helyi recepteket osszanak meg a közönséggel.
Egy napot, amely az áfonya élvezetét hozza, meg kell ünnepelni. Ha a vörös gyümölcs fanyar csöpögéséről és az azt követő húsos pulykafalatról álmodozol, készülj fel november 22-re.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése