2017. január 7., szombat

Hálás vagyok #39.

Mindig újrakezdem, aztán abbahagyom, mert csak.
De most is újrakezdem, mert hátha... csak... :)


♥ Már önmagában az a tudat, hogy mindig újrakezdem, mert minden szombatra összegyűlik egy csomó "hálás vagyok" érzés, de valahogy mindig lusta voltam leírni... 
♥ Ez a hét az alapozásról szólt, hogy újra fel tudjam venni a fonalat, és át tudjam gondolni az évet. Be kell valljam, nem könnyű, de dolgozom rajta.
♥ Amikor elkezdődik az iskola, és egyedül maradsz néhány órát. Ez jó volt most. A téli szünet azzal kezdődött és folytatódott is, hogy a gyerekeim hihetetlen energiát vettek el azzal, hogy mindenen nyávogtak, mindenért árulkodtak és minden rossz volt, nem volt jó, és egyébként is látványosan unatkoztak. És én ilyenkor nagyon elfáradok. Persze jó volt a karácsonyi szünet, hazautazni anyukámékhoz. 
♥ Sok ajándékot kaptak a gyerekek, és még mindig nem találtam mindennek helyet, pl. a Kriszta barátnőmtől kapott 8 zsák ruha egy része is keresi a helyét. Néhányat már kölcsönadtam :), de még mindig nem férek el a házban....De az ember ne legyen elégedetlen, hanem hálás.
♥ Ezen a héten próbáltam utolérni magam, kicsit pakolgattam, rendezgettem a dolgokat itthon, de legnagyobb kikapcsolódás az volt, hogy vasalhattam. Bár Vekerdy szerint nem kellene az anyának vasalni, én ezzel nem értek egyet, mert szeretek. És nem akkor szoktam, amikor a gyerekeim is ott vannak...
♥ Kellene írnom. Nyári anyagot, meg van egy-két plusz feladat, ami eléggé határidős, de nem merültem még el benne, pedig NAGYON KELLENE. De még nem állt rá az agyam. Pedig hiányzik az írás, csak mégis nehezen állok neki.
♥ Zsuzsa barátnőm átjött a kislányával, és a gyerekek játszottak, mi meg beszélgettünk egy jót. És ráadásnak elvitt 2 zsák ruhát, amit az ő lánya már tud hordani, az enyém meg kb. 2 év múlva :) De legalább tudom, hogy jó helyen van.
♥ Meleg takaróba burkolózni, és nézni, ahogy a benti kályhában ég a tűz. Nagyon romantikus. Kár, hogy fázós vagyok...
♥ Kata mostanában egyre jobban rákattant Férjre, nagyon apás lett, és nagyon aranyosak együtt. Ez is olyan szerelemféle, mint Zsófival, bár még nem érte utol őt. De ami késik...
♥ Krumpli brokkolival, borsóleves, pizza és mindenféle finomság a héten.
Egyedül lenni. A hét csúcspontja volt. Mert csend volt. És bár én nagyon szeretem a tömeget, meg az embereket, és szeretek beszélgetni, azért néha szeretek csendben maradni.
♥ Rendet rakni a konyha polcon a szakácskönyvek között.
♥ Anyósom lomtalanított, rengeteg könyvet kaptunk (majd az iskolai papírgyűjtéshez), de addig mi tároljuk. Mindenesetre átnéztem a könyveket, és találtam régi vicceseket. Pl. egy könyvet a régi, SZOT-üdülőkről, meg egy halom, gyerekkorom kedvenc krimijeit, a Kroki-krimiket. Félre is raktuk, gondoltuk, ha lesz egy kis időnk, majd elolvassuk. :) Ugye, milyen optimista vagyok?
♥ A telet nagyon szeretem, de a hideget nem. Nagyon szeretek a kályha mellett ülni, és érezni a lábaimnál a meleget. Ilyenkor mindig hálás vagyok, hogy van hol laknom, és van tető a fejem felett. És nem fázok. És nagyon sokszor eszembe jutnak a hajléktalanok is.
♥ Újra felfedezem Nancy Van Pelt könyvét.
♥ Mostanában főzés közben a Life (Életfogytig zsaru) című sorozatot néztem. Már láttam régebben, de gondoltam... És még mindig nagyon bírom Damien Lewist. Sajnáltam, hogy nincs több évad, nekem tetszett. Még akkor is, ha túl sok volt benne a Zen. :(
♥ Nagy élmény volt (a tavalyi évhez képest), hogy a nyolcadikos lányaim maradtak az órán, és tudtunk beszélgetni nagy kérdésekről. Mostanában ppt-ket készítek nekik, az őket érintő aktuális témáról, úgy mint az öltözködés, az evés, és most az alkoholról beszélgettünk. Kicsit máshogy próbálom meg közelebb hozni ezeket a dolgokat, hogy lássák, mit is tanít a Biblia ezekről a dolgokról. Én is nagyon élvezem a felkészülést rá, és szerintem nekik is tetszeni fog.
♥ Az összes karácsonyi játék kipróbálása. Most ez az egyik nagy kedvenc:

♥ Úszni mostanában Férjjel járnak, amit a legjobban Zsófi élvez. És nagyon ügyesek.
♥ Pogó kutyánk, amióta megengedtem neki, hogy a szilveszteri petárdázások alatt bejöhet a konyhába, - rajongása magasabb fokozatba kapcsolt. Sajnos Zivát alig látjuk.
♥ Nimródot nagyon érdeklik a bibliai történetek.
♥ Fehérvárra mentem pénteken (órám volt), és sokat gyalogoltam. Ennek következtében: 1) csonttá fagytam, 2) feltörte a cipő a lábamat. De legalább nem fázott! (Nem, ez nem egy smile, hanem egy feltört sarok)

♥ Zsófiát a gitártanára pluszba foglalkoztatja, mert állítólag nagyon ügyes, és jól megy neki. Mi is így látjuk, mert mindig eljátssza a repertoárját, és nem használ hozzá kottát. Ez már jó, nem?
♥ Nimród egyre ügyesebb a kosárlabdában. Kicsi és alacsony még. Ő 6 évesen kezdte az iskolát, a legtöbb elsős pedig 7. Talán kicsit fáradékonyabb (mondjuk pénteken fél 5-ig én is nyúzott lennék), de fog alakulni és formálódni.
♥ Elkezdték az iskolában a korcsolyázást, és nagyon élvezik. A képeket nézve az én kisfiam vagy a földön van, vagy a földön. Ez viszont egy jól elkapott kép. Ő az, aki éppen kapaszkodik a falban. Hogy mi járhatott a fejében, nem tudni, de tipikus kisfiam! :) Egy nagyon küzdő gyermek, aki sok mindentől fél és tart, de összeszorított fogakkal megteszi. Egy hős! ♥ ♥ ♥

UI.: Hamarosan érkezik a család új "szolgatagja", amire úgy vártam és vágytam már réges-régen, de nem egy távoli és messzi galaxisban :) Erről majd később. Remélhetőleg a jövő héten már beszámolhatok róla.

3 megjegyzés: