2017. október 27., péntek

Grízes tészta

Menzás kaja.
Sosem szerettem, most sem.
De a gyerekeim igen.
A lányok lekvárral, a kisfiam porcukorral.
Ez pedig nem más, mint a GRÍZES TÉSZTA.

Hozzávalók: 
  • 20 dkg metélt tészta
  • 1 dl búzadara
  • 1 evőkanál olaj
  • lekvár
A búzadarát felhevített olajban közepes hőfokon, folyamatosan kevergetés mellett megpirítjuk.
Félrehúzzuk, majd kb. 1 dl vízzel és egy csipet sóval elkeverjük, majd lefedve állni hagyjuk, hogy a daraszemek megduzzadjanak.
Figyelni kell, mert a víztől a gőz csapódik fel!
Közben bő, sós vízben kifőzzük a tésztát, lecsöpögtetjük, a darába forgatjuk, ha szükséges, még egy picit sózzuk. (Én sótlanul főzöm a tésztákat, ezért mondom. :) )
Lekvárral vagy porcukorral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése