Ugye mondtam már, hogy nagyon tésztás vagyok? És bár nem lelkesedem
sem a pizzáért, sem a milánóiért, a tészta, főleg, ha paradicsommal
készül, JÖHET! Minden mennyiségben!
Mindezt úgy, hogy nem vagyok olasz-, csak tésztarajongó. :)
Leginkább
a koktélparadicsomokért vagyok oda. Ha lenne, mindig ezt ennék, de
nincs mindig, így a nagyobbakkal is beérem. Mert ha nem mondtam volna,
paradicsomon simán elélnék :)
Szóval, a
koktélparadicsomokat félbevágjuk, ha nagyobbak, akkor meg apróra és
kicsikre vágjuk. Ezután olajon megpároljuk, lehet beletenni borsot is,
de én azt nem igen használok. Hogy olaszos legyen, használhatunk
bazsalikomot és oreganot, de mivel én nem szeretem az olasz konyhát (ha
nem mondtam volna még), így csak sózok. Erre jelen esetben nagyon
figyeltem, mert általában sótlanul készítek el mindent.
(És ha rám hallgattok /amit előre is köszönök/ egy kis fokhagyma is kerülhet bele. Ugyan, mint ronthat el?)
Ha kész, akkor a kifőtt tésztát beleforgatjuk ebbe a finom, paradicsomos-olajos ízbombába.
Ezután
jöhet rá a sajt. Mi legtöbbször sima trapistát használunk, de az az
igazság, ha olaszosan szeretnétek enni, akkor parmezánnal tegyétek. Mert
hogy az az olaszok azt reszelik mindenre. (Buddytól tudom :) )
Idén megpróbálkoztam a paradicsomtermesztéssel..Autógumi, föld, udvar sarkában kis hely.. :)Nagy sikere nem lett, termett szépen, finom édes paradicsomokat, de nem túl nagyokat.. Mikor összejött 1-1 nagyobb adag, akkor főztem ilyen paradicsomos tésztát, sok fokhagymával, sok bazsalikommal, (mert én meg odavagyok az olasz konyháért) :) Nagyon szerettük. Jövőre koktélparadicsommal kísérletezem. :)
VálaszTörlés