2017. október 17., kedd

Kihívás # Biciklizz, mert jó idő van még!

Említettem már nektek, hogy szeretek biciklizni. A gyerekeim is.
Sok ismerősöm mindig azt mondja, hogy ők éppen beesnek időre az iskolába, de nálunk ez nincs így. Nem kelnek korán (bár ez relatív), hiszen korán fekszenek. Nem mondom, hogy nem fáradnak el egy-egy nap, és van, hogy nehezebben megy az ébredés, de ha már fent vannak, akkor aztán nagyon beindulnak.
És mostanában rászoktunk arra, hogy újra bicózunk.
Móron október minden első hétvégére Bornap, ami azt jelenti, hogy lehetetlen közlekedni, parkolni és bárhová eljutni. Ilyenkor lezárják az utakat, és felépítenek egy halom bódét, ahol árusítanak az emberek. Nagy buli van ilyenkor koncertekkel, hangversenyekkel, fúvós- vagy néptánccsoportokkal.

Ilyenkor nem szabad autóba ülni. Mi is így tettünk a gyerekeimmel, és élvezték. Én is.
Még most is jó idő van, és ezért úgy döntöttünk a gyerekekkel, hogy biciklizni fogunk.
Persze nem mindig tudjuk ezt megoldani, mert van, amikor nagyobb adag dolgokat kell vinni (ebédeket, tornazsákot ilyesmit), de azért szoktunk.
Tanuljuk kicsit a közlekedési szabályokat és a gyerekeknek is jót tesz, ha a városban megtanulnak biztonságosan közlekedni.
Mert sajnos ezt látom autósként is, meg gyalogosként is, hogy nem tudnak az emberek közlekedni. Nem tudják, hogy ki mikor kanyarodik le először, nem tudják, hogy a zebránál kinek van elsőbbsége, nem tudják, hogy nem vágunk át egy autós előtt, csak mert le akarok kanyarodni az egyik házhoz, nem tudják, hogy le kell szállni és át kell tolni a zebrán a kerékpárt és még sorolhatnám.

Nincs közlekedéskultúránk. A gyerekek sem tudnak, hiszen tényleg hozzunk-visszük őket, csak kiszállnak az autóból és már a célnál is vannak.
Nos, mi most ennek üzentünk hadat. Igenis tanulják meg az alapokat!

Úgyhogy a hét kihívása ez: BICIKLIZZ A GYEREKEIDDEL! (vagy EGYEDÜL)
Biztos vagyok benne, hogy élvezni fogják.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése