2017. október 28., szombat

George Clooneys bejegyzés

Már említettem nektek, hogy George Clooney az egyik kedvenc színészem. Szeretem a filmjeit. Sok kedvencem van tőle. Persze Ross doktorként ismertem meg én is, és persze nekem is tetszett, mert tényleg sármos és szexi. Még így idősebben is. :)
Persze sok akciófilmben is játszik, de vannak merészebb filmjei, amelyeknek mondanivalójuk is van.
Ezek az én kedvenceim (persze van több is).

Ó, TESTVÉR, MERRE VISZ UTAD?  (Férjjel nagyon szeretjük. Nagyon vicces, és sokat nevetünk rajta. Sőt, van egy klasszikus idézetünk is belőle.)

A történet 1937-ben játszódik Mississippi államban (USA) a nagy gazdagsági világválság idején. Három összeláncolt szökött fegyenc váratlan kalandokba keveredik, miközben megpróbálnak elérni arra a helyre, ahol egyikük 1,2 millió dollár értéket ásott el. A film műfaja szatíra. Nagyon lazán kapcsolódik Homérosz Odüsszeia című művéhez, de ennek ismerete nem szükséges a film befogadásához.

 SZÉP KIS NAP (Nagyon sokáig ez volt a kedvenc szerelmeses-romantikusos filmem. Persze nem Michelle Pfeiffer miatt :), de a történet nagyon aranyos.)
Még a legfelkészültebb szakember is szétszórt, fűhöz-fához kapkodó szerencsétlenné válhat, ha gyermeke váratlanul felrúgja a napi programját. Az élete egyik legfontosabb riportján dolgozó Jack volt felesége hirtelen úgy dönt, hogy férjére hagyja a kislányukat. Eközben a szintén rendkívüli tárgyalás előtt álló Melanie a gyerekgyűlölő főnökétől igyekszik távol tartani kisfiát. Az egynapos iskolai kirándulás mindkettőjük számára remek megoldásnak ígérkezik. Azonban a gyerekek lemaradnak a buszról, így a két szülő megállapodik abban, hogy felváltva vigyáznak rájuk. 

SYRIANA (Nagyon szeretem benne azt, hogy nem akar mindig tipikus szépfiúnak látszani. E szerep kedvéért sok kilót felszedett magára. Úgy tudom, hogy meg is sérült a forgatás alatt.)

21 év a CIA szolgálatában kiélezi az érzékeket. Bob Barnes ügynök (George Clooney) azt is pontosan látja, amikor saját cégében támadnak bajok. Barnes számára akkor válik személyessé mindez, amikor egy energetikai elemző (Matt Damon) és felesége (Amanda Peet) a saját bőrén érzi meg, mire képes a terrorizmus. Rá kell jönnie, a világ bármely táján éljenek is, életüket kikerülhetetlenül befolyásolja az a hatalmas erő, melynek mozgatói között ott van a gazdagság, a hatalom utáni vágy és a vakhit. 

EGEK URA - Az a film a nagy kedvencem. A Kedvencem tőle.
 A negyvenes éveiben járó Ryan munkaerő-leépítési szakértő, abból él, hogy mások helyett elvégzi a piszkos munkát. Munkájából kifolyólag szinte egész életét a repülőtereken, a gépeken vagy szállodákban tölti. Nem csoda, hogy agglegény, nem akar megállapodni, de semmilyen valódi emberi kapcsolatot sem tud felmutatni. Minden, amire szüksége van, elfér a bőröndjében. Tulajdonképpen egyetlen igazi célja van: a 10 millió törzsutas mérföld elérése. Ryan jól bejáratott életét azonban veszély fenyegeti, amikor a cégét is eléri a leépítés veszélye, illetve amikor útja során megismerkedik a szintén törzsutas Alexszel. 

OCEAN'S SOROZAT - Kategóriájában a legjobb filmsorozat ez. Nagyon tetszik, nagyon izgalmas és a kedvencem. És benne van a másik kedvencem is. Nem, nem Brad Pitt, ő nem a kedvencem, hanem Andy Garcia. 

Vannak filmek, amelyeknek jól áll a folytatás. (Die Hard, Ocean's). Nos, ezek után, amikor az ember lelkesedik egy filmért, sorozatért, ami szerinte a legjobb, akkor az olvassa, hogy megcsinálják a női verzióját... Tessék?
De lehet, hogy ezt nem várom annyira, még úgy sem, hogy Sandra Bullock játszik benne. Nem vagyok feminista, hogy mindent meg kell ismételni a nőknek azokat a dolgokat, amelyeket a férfiaknak.
Nos ilyen érdekes az, hogy 2018-ban a mozikba kerül az Ocean's Eight is, amelyben a PASIkat CSAJok váltják. Nem tudom...
gallery-1485799684-hbz-oceans-eight-embed gallery-1485800144-hbz-oceans-eight-1-embed

Nagyon komoly színésznőket szedtek  össze. Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Rihanna.
Lehet, hogy kíváncsiságból meg fogom nézni, de nem készülök rá nagyon, mert azért egy Ocean's film George Clooney nélkül nem Ocean's film.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése