Nos,
ha van a családban édesszájú - mint én - akkor nagyon sokszor kell
megsütni ezt a finomságot. Ráadásul viszonylag gyorsan el is készül.
Az eredeti recept: 60 dkg finomliszt, 3 tojássárgája, 3 ek. olaj, 6 dkg cukor, 4 dl tej, 5 dkg morzsolt élesztő, 1 mokkáskanál só
Én
általában átalakítom, mert igyekszem kevés fehér lisztet használni
(fele-fele arányban szoktam) és a tejet is kihagyom, helyette növényi
tejet használok, a cukrot is lehet szőlőcukorral vagy barnacukorral
helyettesíteni, bár amit most én csináltam, ebben sima cukor volt.
Ezeket
egy tálba összerakom. Az a nagyon jó, hogy az élesztőt nem kell külön
felfuttatni, hanem csak belemorzsolni és összegyúrni úgy, hogy leváljon
az edény faláról. Aztán kb. 50 percig keleszteni a duplájára.
Én kézzel dagasztok mindent. Lehet, hogy géppel gyorsabb, de én ezt így szeretem.
Aztán
gyúrótáblán összegyúrtam és 6 egyforma részre osztottam. (Énnekem
nagyon rossz a szemmértékem, ezért én szinte mindig mindent mérek.)
Aztán kinyújtottam téglalap alakúra, megkentem a kakaós krémmel,
feltekertem, és befontam. Aztán hármas copffonással összefontam, és egy
kb. 30 x 20-as kivajazott tepsibe tettem.
A töltelékhez: 25 dkg margarin, 20 dkg cukor, 3 ek. cukrozatlan karobpor
Kakaót sem használok, helyette karobot teszek bele, szerintem sokkal finomabb, mint a kakaó.
Aztán megkenem tojással a tetejét, és kb. 35 perc alatt elkészül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése