2019. május 13., hétfő

Könyvajánló - Újabb Grisham, de gyerekeknek!

Az utóbbi időben rengeteget olvasok. De tényleg.
Úgy érzem, hogy rengeteg pótolnivalóm van, hiszen évekig csak szültem és pelenkát cseréltem, szórakoztattam a gyerekeimet, játszottam, vittem ide-oda őket, és tényleg kevés időm maradt arra, hogy a hobbijaimmal foglalkozzak. Ám ennek ez is volt a rendje.
Most viszont már mindenki elég nagy ahhoz, hogy tudja intézni a maga dolgát és ügyét. Így meglepő módon eljött az idő, amikor újra könyvet foghatok a kezembe, és kikapcsolódhatok.

Bocsássatok meg, kedves ide tévedő keresztények, de most el kell szomorítsalak benneteket, nem bibliai jellegű és mélységű könyveket választottam, nem teológiai eszmefuttatásokat. Szeretem a lelki tartalmú könyveket, és szoktam is olvasni őket. Mark Gungort például nagyon szeretem, és már ajánlottam is nektek a jó kis könyvét. És még sok-sok lelki könyv van, amit szívesen olvasok egyébként. Ellen White könyveit is szívesen veszem elő, és szeretem a lelkületét és üzenetét a könyveinek, leveleinek, üzeneteinek.

Ám most kicsit más műfajokba megyek bele, amelyek régebben is a kedvenceim voltak, és ma is azok. Sokszor írtam már arról, hogy szeretem a nyomozós, krimi jellegű könyveket és szeretem a romantikus regényeket is. Ez utóbbiaknál nem a Júlia és Romana - régi stílusú rövidke kis füzetekre gondolok, bár én azt sem vetem meg, aki ezeket olvassa, legalább olvas! Én annak vagyok a híve, hogy olvasson mindenki azt, amit szeretne, csak olvasson, mert az emberek és főleg a gyerekek nem tudnak és nem szeretnek olvasni.
Én viszont nagyon.

Pénteken írtam arról, hogy befejeztem egy Grisham könyvet, és most azt kell mondanom, hogy újra befejeztem egyet. Ez kicsit rövidebb, ez egy ifjúsági regény, szerintem a nagyobb gyerekek (7-8. osztályostól felfelé) nagyon élveznék. Én is tervezem rábeszélni a lányomat, hogy olvassa el. Jó kis könyv.
 Elhamarkodott ítéletek, hamis vádak.
Belőled is lehet áldozat!
A biciklis kölyökügyvéd tisztázza magát.
Theodore Boone ismét az igazság nyomában.


Grisham is azért írta, mert a lánya kérte meg. Ötödikeseket tanít, és ő is azt látta, hogy nem szeretnek olvasni, azért azt mondta neki: "Apa, neked kellene írnod egy könyvet nekik". - és így született meg Theodore Boone.
Én személy szerint nagyon szeretem olvasni, még akkor is, ha ifjúsági irodalom. Nincs olyan hosszú, mint a legtöbb Grisham könyv, pörgős, eseménydús, és együtt tudunk érezni a főszereplő kisfiúval is.
Ez már a 3. rész. Én elolvastam az 1-2. részt is, de nagyon várom a folytatást.
Jó könyv!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése