2020. április 23., csütörtök

Milly Johnson: Madarak és méhek


Pár napja fejeztem be ezt a kedves, aranyos, kis romantikus könyvet.
A karantén miatt, meg a sok tanulás miatt (mert kell valamire fogni! :) ) nem igazn jutott időm arra, hogy olvassak. Hetek óta húzódott már, mert esténként úgy estem be az ágyba, mint ahogy egy zsák krumpli dől el a sarokban. Nagyon fáradt vagyok, mert nagyon lefáraszt az itthon tanítás. Nem lázadok érte,mert ez a helyzet, de a legjobban én, magamon érzem azt, hogy elfáradtam.Kicsit türelmetlenebb is lettem.
Ezért döntöttem úgy, hogy újra lazítok kicsit, ne csak mindig az idegeskedés legyen, úgyhogy elővettem a titkos receptet, az olvasást.
És való igaz, hogy nem mély, filozófikus könyvet választottam, még a látszatát is szeretném elkerülni annak, hogy OKOSKODÓNAK tűnjek. Nem vagyok az. :) De olvasni meg szeretek, így persze, hogy olyat kerestem, ami könnyed és lazulós. 
Ez a könyv egyébként könyvtári. Még a karantén előtt jártunk ott a Nagylánnyal, de ugye most a kijárás miatt nem lehet menni. Ő is szomorú, mert már szinte mindent kiolvasott, de nekem nem jutott rá időm. Úgyhogy most azokat olvasom, amik hazakerültek, mert eddig nem volt rá időm. Persze van még néhány könyv, ami elolvasásra vár, de majd szépen, lassan a végére érünk ennek is. :)

Szoktam egyébként Milly Johnsontól olvasni, és nagyon aranyos. 
Ez a könyve is, könnyed volt és főleg romantikus. 
Pont, amire szükségem volt. 

Nagyon jót szórakoztam. Vicces volt, ahogy elképzeltem a skót tájszólással beszélő nagydarab fickót és az apró termetű írónő helyzetét. Vicces helyzeteket és sok félreértést tartalmaz. Aranyos volt.
És elgondolkoztató az, hogy egyes nők mire képesek a pénzért, és egyes férfiak mi mindent meg nem tesznek egy szép nőért és a sok szexért. De tényleg. :)
Persze a főszereplők majdnem tökéletesek voltak. 
A romantika kedvelőinek szeretettel ajánlom. 

Tartalom:
Stevie Honeywellt, a romantikus regényírót és egyedülálló anyát alig pár hét választja el a menyegzőjétől, amikor Matthew, a vőlegénye kereket old Jo MacLeannel, Stevie igéző barátnőjével. Stevie azonban érti a módját, miként szerezze vissza elcsábult szerelmét. Őrült edzésbe és fogyókúrába fog, s kétsége sincs a felől, hogy kapcsolatuk hamarosan ismét édes lesz, mint a méz.
Adam MacLean ugyancsak eltökéli, hogy visszahódítja szíve hölgyét. Csupán rá kell vennie Stevie-t, szövetkezzen vele furfangos tervében. Bár e kilátás egyiküket sem villanyozza fel igazán – mindketten a másikat okolják partnerük elvesztéséért –, Stevie szükség törvényt bont alapon kötélnek áll, amikor önfejlesztési stratégiája csúnyán csődöt mond.
Így esik, hogy a két párocska, mint valami skót néptáncban, párt cserél. A nagy kérdés csak az, kivel ropják majd éppen, amikor a zene elhallgat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése