2021. március 28., vasárnap

Noé 2.

 MIBEN HASONLÍTOTT AZ A VILÁG ÉS A MOSTANI?

5Amikor látta az ÚR, hogy az emberi gonoszság mennyire elhatalmasodott a földön, és az ember szívének minden szándéka és gondolata szüntelenül csak gonosz, 6megbánta az ÚR, hogy embert alkotott a földön, és megszomorodott szívében. 7Azért ezt mondta az ÚR: Eltörlöm a föld színéről az embert, akit teremtettem; az emberrel együtt a szárazföldi állatokat, a csúszómászókat és az égi madarakat is, mert megbántam, hogy megalkottam őket. 8De Nóé kegyelmet talált az ÚR előtt.  .... 11A föld pedig egyre romlottabb lett az Isten színe előtt, és megtelt a föld erőszakossággal. 12És látta Isten, mennyire megromlott a föld, mert minden ember rossz útra tért a földön. (1Mózes 6,5.11-12)

Miért bánta meg Isten, hogy megteremtette az embert? Milyen lett a szíve? Miért akart mindent eltörölni, még az állatokat is? Mit jelent az, hogy "egyre romlottabb" lett a föld? Igazságos volt-e, amit Isten tenni tervezett?
 
A magas életkor és a nagy tudás sajnos nem tette bölccsé és nemessé az ősvilág lakóit, hanem egyre erőszakosabbá, durvábbá váltak. A hatalmas ismeretet a gonoszság tökéletesítésére használták. Nagy élvezettel ontották ki az állatok életét, és vették el egymásét is. A házasélet területén is eltértek a isteni parancstól, és általánossá vált a többnejűség. Az erősebbek egyszerűen legyilkolták a gyengébbeket, és elvették tőlük azt, amit megkívántak. Az ősvilág lakói tehát - a tévhittel ellentétben - nem tudatlan, szegényes, primitív népek voltak, hanem mind ismeretekben, m ind természeti kincsekben és adottságoknak messze felül álltak a modern kor emberétől. Azonban az önző, irgalmatlan gondolkodásmód szinte mindenkit áthatott, pedig az özönvíz előtt még láthatták az Éden-kertjét, kapujában az őrző kerubokkal.
 
Színező
Így aki akart, minden szombaton találkozhatott a mennyel. Emellett már akkor élesen különvált két csoport, legalábbis egy ideig: az átlagot jelentő istentelenek sokasága, és az istenfélő kevesek csapata. Habár mindenki tudott a Föld és az élet isteni eredetéről, mégis ez élet a szívükben: 
TÁVOZZÁL EL TŐLÜNK, MERT ÚTJAIDNAK TUDÁSÁBAN NEM GYÖNYÖRKÖDÜNK! MICSODA A MINDENHATÓ, HOGY TISZTELJÜK ŐT? JÓB 21,41

A világ ma sem különb, a többség nem kér a felülről jövő tanácsokból, mivel komolyan megérintenék a lelkiismeretüket, és sok mindenben változtatniuk kellene szokásaikon, a másokhoz és az élethez való viszonyukon. 
 
Készítsetek lángpallost!
Vagy ezt  kiszínezitek, és kemény kartonra ragasztjátok, de érdemes rögtön kemény kartonra megrajzolni magát a kardot, majd piros színű papírral körbekeríteni, és megrajzolni, kivágni a lángokat!

 A Bibliai hithősök Biblia-tanulmány feldolgozása gyerekeknek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése