2021. november 12., péntek

Könyvajánló - John Grisham: Pelikán ügyirat

Az őszi szünetben pakolgattam a könyveket, és rendszereztem őket, de ezt már mondtam. És kezembe akadt ez a könyv. Régen olvastam már, de emlékszem, hogy akkor is mennyire magával ragadott. Most is így volt ez. Szeretem újra és újra felfedezni a könyveimet!

 

Aztán 1993-ban (20 éves voltam akkor) megjelent a filmváltozata. Én általában nem vagyok híve a könyvek filmesítésének, jobban szeretem, ha szárnyal a fantáziám és magam, személyesen veszek részt a kalandokban. De persze, hogy megnéztem a filmet, hiszen Grisham-rajongóként ez kihagyhatatlan! De Denzel Washington és Julia Robert, akiket kedvelek, jót tettek a szerepnek.  

Nem találtam meg a neten, de ha van rá lehetőség, nézzétek meg!

Tartalom:

Darby Shaw fején találta a szöget... A tehetséges New Orleans-i joghallgató szemináriumi dolgozatot ír a Legfelsőbb Bíróság két tagja meggyilkolásának feltételezett összefüggéseiről. A következtetés merész: egy olajmágnást kever gyanúba, aki az USA elnökének egyik legjelentősebb kampánytámogatója... A dosszié kikerül az egyetemről, útra kél, és pusztítani kezd. Darby Shaw rádöbben, hogy bárki, akivel a dolgozat folytán kapcsolatba kerül, gyilkosság áldozata lesz. Az ismeretlen veszély elől menekülő lány csak egy emberben bízik, Gray Grahamben, egy újságíróban. Kettőjüknek csak ellenfelei vannak: profi gyilkosok, titkosszolgálati szervezetek üldözik őket a törvénytelenség minden eszközével. Darby és Gray félelménél erősebb a jogba vetett hite, felveszik a küzdelmet a hatalom ellen, az igazság védelmében.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése