2021. november 30., kedd

Elkezdtem a készülődést, de ez még nem az!

Tudjátok, már sokszor mondtam, hogy nálunk nincs akkora karácsonyi felhajtás, mint általában. Én ezt évekkel ezelőtt elengedtem, látva a családomat, hogy mennyire kiborul mindenki karácsonyra. Anyósom ilyenkor találja ki, hogy a régi, jól bevált dolgok helyett valami újat készít, ami nem úgy sikerül, és akkor kiakad. Az én családomban régen is furcsák voltak a karácsonyok (nem szerettem őket, de ez egy hosszú történet), és valószínűleg innen indul ki az is, hogy most sem szeretem. Amióta gyerekeim vannak, és ők szeretik a fényeket, a hangulatát, ilyesmit, megengedem magamnak, hogy kicsit belemerüljek, de nem dob fel, nem lelkesít az egész. Ráadásul legtöbbször - és ezt is sokszor mondtam már - nem is vagyunk itthon. 
A mostani karácsony pedig rossz lesz, mert Férj nélkül leszünk, akinek dolgoznia kell. Úgyhogy nem igazán várom, hogy az ország másik végében leszek a gyerekeimmel, Férj pedig itthon, egyedül. Vagyis az anyukájával. Ez olyan fura... 
 
Mindenesetre tervezgetek, feladatokat adok magamnak, és már most elkezdem, hogy el tudjak készülni, vagy legalábbis úgy tűnjön, hogy készültebbnek hassak. 
Amúgy is takarítási lázban vagyok, egy ideje ezt csinálom, és élvezem is. De persze még vannak feladatok, amiket meg kell csinálni. 
Számomra ennek a hétnek a feladata a tervezés volt, - nemsokára vége az évnek. Bár a családban megállapodtunk abban, hogy nem veszünk egymásnak ajándékot, maximum egy csoki vagy egy kis apróság erejéig, de a gyerekeknek még szoktunk. És ezt is ki kell találni, mert felesleges dolgokat nem szívesen veszek. 

A rendrakás a FlyLady program szerint, amit szeretek, és használok is, az első hét az előszoba kitakarításával telik. Nekem olyan nincs. :( Régi típusú házban élünk, ahol belépve rögtön konyha van, ami előszobaként is funkcionál. Tervezzük, hogy egyszer lesz egy előszobánk, de ez még erősen megvalósítás előtt áll. Sajnos. De nagyon várom!!!
Mindenesetre akinek van erkélye, terasza, és még jó az idő, ezeket is hozzácsaphatja. Ha nem jó az idő, akkor is érdemes kicsit figyelni rá. Nekem ilyen sincs, de a bejárat előtt mindig szeretem összeseperni a leveleket, rendbe rakni a bejáratot. Nem egyszerű, mert Férj ott tart néhány számára fontos műszaki eszközt. Valamiféle terasz elkészítés is a tervek között szerepel, de ez is későbbre marad.
Nekünk a romantikus terasz a kocsibeálló szokott lenni ősztől tavaszig, de ilyenkor télen elpakolunk, és az autó pihen ott. 

Mivel már nem most kezdtem a Fly Lady programot, így a lomtalanítás elmarad. Mert én folyamatosan lomtalanítok, és ahogy nézem, sohasem érek a végére. A rendrakás folyamatosan feladat, mert ahhoz túl sokan vagyunk, hogy ne kelljen többször lehajolnom felvenni egy-egy zoknit, pólót, valami zacskómaradékot, de az az igazság, hogy már ezt elengedtem. Öten vagyunk, öt embernek nem kevés a holmija. De pl. a felesleges kabátoktól megszabadultam, még a cipők vannak küldetés előtt. Túl sok van nekünk belőle. 
A sok gyerekes családoknál vajon tényleg működik a totálrend? Persze, a kérdés csupán költői volt!!! 

Addig is, válogattam néhány képet, amire azt mondom, hogy úgy szeretnék ilyen előszobát... :) 

  
Na, szóval, a heti takarítás pedig ezen lista alapján zajlik: 
- pókok kilakoltatása
- ajtók letörlése (általános tisztítószerrel)
- a villanykapcsolók, kaputelefon (már akinek van) letörlése
- bútorok letörlése
- kabátok, táskák elrendezése a fogason
 - ruhák rendbeszedése a beépített szekrényekben
- porszívózás és felmosás

Tényleg nagyon vágyom egy előszobára, ahol sok mindent el lehetne pakolni. De nem adom fel, egyszer biztos lesz!

Jó elfoglaltságot kívánok! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése