2017. július 5., szerda

Ő az igazi!

Nagyon szeretem a Férjemet. De tényleg. Oda vagyok érte :) Nagyon aranyos, nagyon jó fej, és hálás vagyok, hogy Őt kaptam az Úrtól Férjnek.


Úgy gondolom, és azt látom a baráti társaságomban, a családomban, hogy semmi sem rosszabb, mint egy boldogtalan házasság. Én fontosnak érzem a békét és a nyugalmat az életemben, és a házasságomban is.
Nem titkoltam sohasem, hogy oda vagyok a Férjemért. De tényleg. Nagyon szeretem őt. Szeretem, mert teljesen kiegészít engem. Az ő nyugalma, a kiegyensúlyozottsága, a jó meglátásai, a türelme, a kedvessége, ahogy bánik a gyerekekkel, hogy kedvesen beszél velem, ezek mind nagyon fontosak számomra. 
Szerintem nagyon fontos, hogy odafigyeljünk minden nap a házasságunkra. Még akkor is, vagy igazából azért, mert már régóta együtt vagyunk.
Sokszor meséltem már, hogy járok edzőterembe. Férj vett nekem bérletet. Elsősorban azért, mert tudta, hogy nekem ez fontos, mármint a mozgás és az, hogy szeretném visszanyerni a jó formámat. Ez neki is fontos, hogy a régi én legyek. Azt szokta mondani, hogy "ez az egyik legjobb befektetése", mert látja a következményét a kemény munkának :)
A kondi teremben beszélgettem az egyik edzővel. Ő mesélte, hogy sok pasi, aki odajár nem engedi a barátnőjét, feleségét eljönni, mert mi lesz, ha valaki kiszemeli, meglátja, lecsap rá..., azt mondták ezek a férfiak, hogy ne járjon sehová, de otthon oldja meg, hogy jó nő maradjon!
Nem mondom, hogy nem fontos a külső megjelenés. Isten nem mondta nekünk, hogy hanyagoljuk el magunkat, hiszen erre tanít az egészsége életmóddal, a napi 1 nap pihenéssel, hogy hogyan gondoskodunk a családunkról, de szerintem mindennél fontosabb a lelkiség. 

Olyan gyakran elfelejtkezünk arról, hogy a házasság, a társunk kell, hogy az első helyen legyen. (Mielőtt javítana bárki is, tudom, hogy Isten után, de most az emberi részére gondoltam, bár nem szétválaszható a kettő.) Hiszen egész életünkben erre vágytunk, nem? Hogy megtaláljuk azt az embert, akivel az álmainkat be tudjuk teljesíteni és meg tudjuk valósítani. 
Nem tökéletesek a férjeink, ez tény. És nem mindig könnyű velük. Ez is tény. De azt gondolom, hogy ha szeretjük őket, akkor is megéri a fáradtságot! :)


Néhány dolog, ami jót tesz a Férjeknek, minden körülményben:
  • Légy kedves, és mosolyogj felé! - ez komoly. Még akkor is, ha néha nehéz. És nem azért, mert így illik. Én szeretek kedves lenni vele, és mosolyogni rá. Persze tudom, hogy nem mindig olyanok ők sem, hogy ezt meg lehessen velük tenni :), de mivel mi vagyunk az érzelmesebbek, nekünk a dolgunk ezt kezdeményezni. Ha kedvesek vagyunk felé, akkor ő is az lesz. Ha házsártosak, akkor ne várjuk, hogy kedves legyen velük! Mert az nem működik. Egy mosoly, egy simogatás szavak nélküli érzést jelent!
  • Mondhatjuk neki, hogy Szeretlek. - Sokszor. Az is tény, hogy ezt ők tudják akkor is, ha csak egyszer mondjuk neki, meg ha ezerszer mondjuk, akkor is. De mondjuk csak. És akkor ők is rá fognak szokni, és mondják majd nekünk, amit mi is szeretnénk hallani oly sokszor :)
  • Járj a kedvébe! - Te ismered a Férjedet, és tudod, hogy mit szeret, mi a kedvence, milyen különleges dolgokkal tudod meglepni. Példákat írok, hogy tudd, mire gondolok: 





  • lábmasszírozás, amikor hazajön a munkából - mivel Férj sokat gyalogol a bányában (több kilométert) nagyon sokat fáj a talpa, így mindig örül, amikor megmasszírozom a lábát. Így egy idő után ő is felajánlja majd, hogy megmasszírozza a hátadat :)
  • készítsd el a kedvenc ételét - nálunk sokat van pizza, mert ez a kedvenc étele. Ha neki ez jól esik, mi meg úgyis főzünk???
  • nézz vele olyan dolgokat a tévében, amit ő szeret, te meg nem - meg szoktam vele nézni egyszer-egyszer valamilyen képregényből készült akciófilmet (Vasember vagy X-men), de nem rendszeres nála sem. Nem néz focit. :) Csak jól esik néha együtt tévézni. Aztán biztos, hogy ő egy idő után megnézi veled a Büszkeség és Balítéletet :)
  • csábítsd el - melyik pasi nem örül ennek? És nem helytelen dolog, csak valahogy nem szoktunk beszélni erről, mert erkölcstelen. Pedig nem az. Házasságban van csak igazán jó helye a szexualitásnak! Tény, hogy egy túlterhelt nő és feleség nem gondol mindig a szexre :), viszont a férfinek számít. Nincs azzal semmi gond, ha kicsit átértékeljük ezt mi is az életünkben! Persze meg kell értetnünk azt is velük, hogy nekünk nem úgy fontos a szex, ahogy nekik, nem olyan gyakorisággal, de akkor is fontosnak érzem és gondolom, hogy így is kifejezzük szeretetünket.

  • 4. Dicsérd őt sűrűn! - a férfinép szereti az elismerést. Én sokszor megteszem, hogy amikor kint dolgozik valamit, szereli az autót, vagy bármit, akkor otthagyom a magam munkáját, és kimegyek nézni őt, megkérdezem tőle, hogy mit csinál (megvárom, amíg elmondja, még akkor is, ha nem értem :) ),  és elmondom neki, hogy milyen ügyes! Higgyétek el, hogy ez működik és beválik! Mert fontosnak érzi magát, és érzi, hogy értékeljük!
    5. Beszélgessetek! - ez nekik nem olyan fontos, mint nekünk, de tudatosítani kell nekik és bennük, hogy beszélniük kell arról, ami bennük van, amit gondolnak. De nekünk meg türelmesnek kell lennünk. Az én Férjem nagyon keveset beszél, és nem mondja el rögtön, ami a szívén van. Ellenben velem, de az tény, hogy ne járjunk a nyakukra és ne kérdezgessük: "Mire gondolsz? Elmondod, mit gondolsz?" El fogja mondani, ha megfogalmazta magában. Csak mi legyünk türelmesek! Tudom, nehéz, de megéri!
    Legyen az egyik legnagyobb célunk, hogy mivel a jó házasság időt és energiát igényel, gondolkodjunk el azon, hogy hogyan tudjuk megmutatni Neki, hogy Ő az IGAZI!?

    2 megjegyzés: