2018. június 22., péntek

Piacozás és Gyors saláta

A mai napom a nagytakarítás és rendrakás jegyében zajlik, de persze még mindig nem értem utol magam. Miért is érném? Nem olyan régen kaptunk megint 4 zsák ruhát ajándékba, amit már különválogattam, és egy részét elvittem a Családsegítőbe a gyerekekkel, de még így is sok ruhánk van. Igazából nem tudom hol tárolni. De közben meg hálás vagyok azoknak a barátaimnak, akiktől kapjuk a ruhákat. Hálás vagyok, mert 10 éve nem igazán vettem semmit nekik. Elvétve egy-egy cipőt vagy ha valamibe nagyon beleszerettem, de évek óta azokat használjuk, amiket tőlük kapunk.
Szerintem ez egyébként ez kedves gesztus. Az ember lányának akkor is jól esik, ha nincs mindig rászorulva. Ilyenkor csak mindig az jut az eszembe, hogy mennyi felesleges holmink is van!, de erről majd később.

A két kicsi van itthon, Zsófia a mamánál aludt. Mituán elvittük a ruhákat, elmentünk a piacra. Igazából csak a hangulata miatt vittem a gyerekeket, de azért vettünk kukoricát, ami már fő is. :) A miénken még nincs, és 100 Ft volt darabja, ami alapvetően megéri. Számomra ez jelzi, hogy itt a nyár. 

Alapvetően én salátás vagyok. Volt itthon koktélparadicsom és paprika is, vágtam bele egy kis hagymát, meg uborkát, meglocsoltam fokhagymás olajjal, megsóztam és kész is. Az én ebédem már kész is. 
Sajnos a gyerekeim nem igazán esznek ilyet, főleg a kisfiam, de nekik még maradt egy kis krumplis tészta. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése