2019. szeptember 11., szerda

Pozitív kihívás - 2. nap

Nagyon fontos számomra a pozitív hozzáállás. Én legalábbis igyekszem és nagyon szeretek is jó dolgokat felfedezni, felismerni. Nem szeretem, hogy az emberek annyira undik és agresszívak egymással. Én szeretném, ha kedvességgel lenne tele a föld és egymásra figyeléssel.
Nagyszerű módja annak, hogy a hozzáállásom pozitív maradjon, hogy irányítsam az életemet, és na hagyjam, hogy a feladatok felhalmozódjanak. Én hajlamos vagyok felhalmozni a dolgokat, hogy aztán a fejemre borulnak a dolgok. Nektek szokott ilyen lenni, amikor összegyűlik sok minden, és nem látod át, vagy nem tudod, hogy mibe fogj? 

Tudom, hogy normális rendszer kell az életemben, mert tudom, hogy túl sok minden történik egyszerre az agyamban, és túl sok mindennel foglalkozok egyszerre. Én személy szerint nem hiszek a zseni és a káosz elméletének összefüggésében. A káosz az káosz, és nem lehet átlátni. 
Én a szórakozott és a figyelmetlen kategória vagyok még a magam számára is, mert túl sok mindennel foglalkozom egyszerre és túl sok minden történik az agyamban egyszerre. És ebből szoktak gondjaim lenni. Magam számára is. 


A mai pozitív kihívás: Állíts magadnak 3 kis, apró célt, és érd el őket!

Bármi lehet. Valami, amit elrontottál, és ki szeretnéd javítani. Valami, amit szeretnél elkezdeni, amit megvalósítani tervezel, vagy amin változtatni szeretnél. Ha csak vásárolni szeretnél egy könyvet, vagy érdekel egy új hobbi.
De lehet ez személyesebb cél is, ami később nagyobbá válik! Valami újat megtanulni, esetleg korábban lefeküdni aludni, ilyesmi!
A célok fontosak.
Én kb. egy éve érzem úgy, hogy vannak új céljaim és terveim. Eddig nem értem rá, a gyerekekkel voltam elfoglalva, a saját kis világomban éltem, de muszáj kilépni belőle. Nem mondom, hogy könnyű lesz, és hogy nem izgulok, de muszáj elérnem valamit és muszáj kilépnek a megszokottból.  Ezt érzem egy ideje.
Ezért nagyon fontosnak érzem, hogy meggyőződjünk arról, hogy  ezek a tervek, célok kihívást jelentenek és megéri!

Volt egy időszak az életemben, amikor mindig mindent feljegyeztem, felírtam, hogy ne felejtsem el. És írtam azt is, hogy az adott napon milyen örömök, pozitív élmények értek. Ez sajnos elmaradt egy ideje, és érzem is ennek a hatását. Pedig mindig alig vártam, hogy leüljek és leírjam. Kell az a lista!

Azért, mert ha felírjuk reggel, hogy mi az a 3 cél, amit szeretnénk aznap megcsinálni, akkor megtanít arra figyelni minket. De úgy van ezzel az ember, főleg, ha anya és feleség, hogy a maga dolgait mindig hátrébb teszi.
Nagyon könnyen megy ez, mert a házi munkával felgyorsulnak a dolgok, annyi mindent kell elintézni, és a célok, az álmok nem valósulnak meg, pedig jót tesz!
Én magamon éreztem,  hogy ha nem volt szervezett az életem, akkor káosz lett úrrá rajtam. És akkor bizony nem mindig volt kedvem dolgokat megvalósítani. Húztam-halasztottam, aminek az lett a következménye, hogy utána rohannom kellett, és összecsaptak a hullámok a fejem felett.

Éppen ezért nagyon fontos arra figyelni, hogy ne okozzon ez is plusz frusztrációt az életemben! Ennek elkerülése érdekében ütemezzük be a dolgokat, amelyeket el akarunk érni azon a napon.
Állítsunk egy szilárd listát azokról a célokról, amelyeket el szeretnénk érni, és készítsük is elő!
Bennem egyébként mindig van valami kis félelem, vagy idegesség ilyenkor. Tudjátok, a gyomorban az az idegesség-féle...
De fontos, hogy meg is valósítsuk az álmainkat, apró terveinket, mert így tudunk előrelépni.

Ja, és nagyon fontos, hogy bátorítsuk egymást!
Olyan gonosz a világ, és olyan sokan lehúzzák egymást. Szüksége van arra másoknak, hogy mi legyünk a pozitív bátorítás számukra!
Ez az igei gondolat segít engem, a kedvenc bátorításom:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése