2019. október 8., kedd

A jó szamaritánus - Good Sam

Ugye, amikor ezt meghalljuk, rögtön a bibliai történet jut mindenki eszébe? Még akkor is, amikor talán nem hívő valaki, de tudja, hogy létezik egy ilyen történet a Bibliában, és ez ugyan tanulságos. Mindenki előtt megelevenedik a hegyek között, rablók által elkapott, megvert és kirabolt ember képe, és aztán az, hogy jön a pap, meg a lévita és az ellenséges népből származó szamaritánus, aki bekötözi a sebeket, sőt elviszi őt egy fogadóba is, ahol még arra is gondja van, hogy biztosítsa a beteg számára az anyagi fedezetet, míg az fel nem épül, és amíg újra erre nem jár. 

Hát persze, hogy Vincent van Gogh-kép, mégiscsak szeretem! :)
Gyönyörű történet, mindenki azt szokta mondani, hogy milyen csodálatos mondanivalója van, hogy olyanoktól kapunk segítséget, akikre nem számítanánk, meg hogy milyen aljas dolog volt a két papi személytől, hogy ők bezzeg oda sem fordultak, és hogy mert az Isten... (Most mondanám, hogy Isten nem ilyen, az ember ilyen!)

Aztán valakik egy csoportban ráirányították a figyelmemet egy filmre, ez a címe: Good Sam.

Mivel a család nagy százaléka betegben van itthon. Mi, lányok hétfő óta betegek, lázasak és erősen köhögnek, én szerdától csatlakoztam hozzájuk, úgyhogy most mindhárman betegek vagyunk, és mivel egy szobába kényszerültünk, hogy a fiúkat ne fertőzzük, akik ugye még bírják, távolságot tartunk egymástól. Ez furcsa nekem, de jó most ez.
A gyerekek a szobákban feküdtek, a lányoknak kell, és igen, bevallom kütyüztek. Nagy cucc! Én is szeretek kütyüzni és szoktam is. 
Ezt tettem akkor is, amikor bár lázas voltam és mindenem fájt, de főzni kellett és kimosni, kiteregetni, beszedni az ágyneműt, amit bacimentesítettem, de egy idő után úgy éreztem, hogy MOST le kell ülnöm. És megnéztem ezt a filmet.

Néha szeretek olyanokat megnézni, ahol nem ismerem nagyon a szereplőket, csak mert még Hollywood nem kapta fel őket, vagy esetleg én nem hallottam róluk. Hiszen ugye mindenkit én sem ismerhetek?

A története nagyon egyszerű:
Egy újságíró nyomozni kezd egy névtelen jótevű után, aki nagy zsák készpénéézt hagy különféle emberek ajtaja előtt New Yorkban.

Ennyi a történet, de mégis aranyos és elgondolkoztató. Van benne persze romantika is, meg rossz fiú, de mégis érdemes megnézni.
Ja, és végre nem egy szőke, dögös cicababa a főszereplője, hanem egy latin, gyönyörű nő! Énnekem nőként is jobban tetszenek. Bocsi!
Nekem leginkább az tetszett, hogy mennyire jól lehet hozzáállni ahhoz, ha van valamid, ami másnak nincs, és azt is megtanította, hogy ha van valamit, nem mindig érdemes a saját céljaidra felhasználni. Mert önző emberek mindig lesznek, de sokkal több a GOOD SAM!

Nézzétek meg, érdemes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése