2019. október 9., szerda

Pozitív kihívás - 6. nap

A mai kihívás szerintem elég szórakoztató lesz.
Azt szeretném kérni, hogy öltözz fel ma szépen! Igen, csak egy átlagos hétköznap van, de miért ne ne vegyen fel az ember ma - vagy ezen a héten egyszer - egy különleges ruhát, amiben jól érzi magát, amiben nőies lehet. Én egyébként nagy rajongója vagyok a szép és kényelmes ruháknak, és a hétköznapokban is szívesen hordok ruhát vagy szoknyát. 
Az utóbbi napokban viszont csak melegítőben és pizsamában tartózkodtam itthon a gyerekeimmel, hiszen betegek voltunk, nyomtuk az ágyat, lázasan feküdtünk, és küzdöttünk azért, hogy "életben maradjunk". 
Én kimondottan szeretem ilyenkor ősszel a harisnyát, szoknyát, pulóvert együtt viselni. Én farmert nem, vagy alig hordok (fázok benne). 
Tudom, hogy ilyenkor ősszel, de legfőképpen télen jók a pulóverek és a vastag rétegű ruhák. Imádom ezt az őszben, ezt a fílingjét és hangulatát.
Nem szeretem, amikor valaki egész nap a pizsamájában mászkál itthon. Most, hogy a nagylányom beteg volt, és feküdnie kellett egész héten, ez más helyzet. Nem is igazán mozdulhatott ki, így egyszerűbb volt. De csak azért nem felöltözni, mert nincs kedvem! Hú, azt nem szeretem, és nem engedem!

Az tény, hogy én gyermekkoromban sem igazán szerettem öltözködni. Nem emlékszem, hogy felvettem volna az anyukám ruháit, vagy belebújtam voltam a cipőibe. Ő hordott pl. magas sarkú cipőket, a munkájából kifolyólag (anyakönyv-vezető volt), nekem még életemben nem volt. Most - így jóval 40 felett - tervben van, hogy veszek magamnak egyet, bár meg kell mondjam, az én 35-ös lábamra, ami széles és rövid, elég nehéz olyat találni, amibe belefér, de rászánom magam azt hiszem. Egyszer. 

Szóval, én mindig annak a híve voltam és vagyok, hogy nem kell mindig jól kinézni kívülről, hogy jól érezzem magam belülről. De tudjátok, van az a kor, amikor már erre érdemes odafigyelni. Azt gondolom, hogy át kell értékelnem ezt is, de egyszer majd erről is írok, vagy talán lesz egy saját magam-féle kihívás projekt. :)

Azt tudom biztosan, hogy a korai felöltözés segít abban, hogy a nap folyamán termelékenyebbé váljak, hogy felpörögjek, és úgy érezhetem magam, hogy tele vagyok energiával. Ha pizsamában lógok egész nap (általában, mondom, mert sajnos vannak olyan ismerőseim, akiknek ez így jó), akkor semmi lelkesítő nem lesz, ami vigyen tovább. Én általában 5 és fél 6 között kelek. Nem mondom, hogy 5-kor már felöltözöm, de 6-kor legtöbbször igen, amikor még a gyerekek alszanak. Férj már nincs itthon, de mégis jó érzés saját magamnak, hogy szép vagyok. Vagy legalábbis igyekszem annak látszani. Ilyenkor szoktam állni és a tükörben nézni magam, és eszembe jut, hogy bárcsak többet hordhatnék szép ruhát!

Mondjuk lehet az is a terv folytatása, hogy elmegy az ember fodrászhoz is. Ez is tervben van, de sajnos előbb a fogorvos jön! Valószínűleg valamilyen gyulladás van a szervezetemben. Nem fáj a fogam, nem fáj semmim, de érzem, hogy nincs rendben valami. És már mindenféle vizsgálatot elvégeztettem. De ehhez meg bátorság kell .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése