2019. október 23., szerda

Pozitív kihívás - 8. nap

Nemcsak a negatív gondolatok háborítják fel az elménket, hanem a negatív szavak is. A saját magatartásunk és önbecsülésünk, valamint mások hangulata is kilátással van arra, hogy mi hagyja el a szánkat. 
A hétvégén volt egy gyerekfoglalkozásunk, ahol a bábeli történetet dolgoztuk fel. Készítettem a gyerekeknek egy könyvjelzőt, és a foglalkozás végén kiosztottam. 
Aztán odajött hozzám egy felnőtt, és kérte, hogy hagy vigyen el egyet, mert a munkahelyén olyan csúnyán beszélnek, káromkodnak és trágárak, és annyira zavarja őt. 
Valóban, divat lett manapság trágárnak lenni, amit nem is értek. Nekem is van a családomban olyan, akit ez éltet. Amikor ott vagyunk, szinte élvezi, ha káromkodhat és csak így beszélhet. Kértem már többször, hogy a gyerekeim előtt ne tegye, de olyankor csak azért is így beszél. :(


A negatív gondoaltok felháborítják az elménket, de ugyanígy a negatív szavak is.
A saját magatartásunk és önbecsülésünk, valamint mások hangulata és hozzáállása is hatással van rám, ránk. 
Nem tudom, hogy te ezzel hogy küzdesz, mert tényleg van úgy, hogy az ember csúnyát gondol és néha ki is csúszik a száján. De ettől lehet tudatosnak lenni, és odafigyelni arra, hogy mit mondok. És itt nemcsak a csúnya szóra gondolok, hanem a megbántásokra is, a rossz kommunikációra, ilyesmire.

Ha folyamatosan elmondod magadnak, hogy nem tudod megtenni, végül el fogod hinni, és abbahagyod a próbálkozást.  Az életedben végbemenő negatív dolgok végtelenül negatívan befolyásolhatja a körülöttünk élő embereket. 
Tehát a kihívás az használjunk POZITÍV SZAVAKAT. Egy napig minimum EGY NAPIG csak pozitív szavakat használjunk! Nehéz lesz, de próbálkozzunk! Ez az, amit tehetsz és tenni is fogsz! Még KRITIKA sem fér bele!
Ne táplálkozz pletykákkal vagy csevegéssel! Ha negatív megjegyzéseket hallasz, akkor próbáld pozitívra fordítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése