2023. október 27., péntek

# Film - Mission Impossible 5.

Tom Cruise ötödik filmje, egy teljesíthetetlen küldetéséről.

karakterek.jpg

Mindig szívesen nézem (ha még nem mondtam volna) ezt a szériát. Szerintem nagyon izgalmas, és nagyon látványos. Az ötödik epizód, amely a Titkos nemzet alcímet viseli, arra keresi a választ, hogy mi is az a Szindikátus és egyáltalán: ki a kémkirály a vidéken?

A történet:

Ethan Hunt (Tom Cruise) szokás szerint nehéz helyzetben találja magát: ügynökségét, az Impossible Mission Force-ot (IMF) feloszlatják és beintegrálják a CIA-be, őt magát pedig körözési listára teszik, mivel nem adja fel, s egyszemélyes harcba kezd a titokzatos, Szindikátus nevű, fokozatosan terjeszkedő (terror)szervezet ellen. A szálak Bécstől Casablancán át egészen Londonig vezetnek, ahol... nem, nem James Bond lesz a nagynevű ellenfél.


ITT MEGNÉZNHETŐ

Persze, hogy nem maradt ki. Ráérek, itthon vagyok. (Amikor megosztom akkor már csak voltam. Mert nem akartam minden nap feltenni egy filmet, amit pihenés és "nem csinálhatsz semmit! - tevés közben néztem. 

Mindegy. Ami tény, hogy bár nem a klasszikus leosztás már, amit én jobban szeretek, azért az biztos, hogy garantáltam élvezetes film. Rengeteg a jól kidolgozott akciójelenet, amelyeket Tom Cruise ezúttal is maga vállalt be, nem használ ő kaszkadőrt, mert minek is. 

Mindig is úgy gondoltam, hogy Cruise bizonyítani akar. Nem biztos, hogy a magassága miatt, hanem egyszerűen mert maximalista. Azt mondta egyszer, hogy nem csaphatja be a nézőket azzal, hogy nem ő csinálja meg a dolgokat, mutatványokat. Az emberek rá kíváncsiak, és ez igaz is. 

Az tény, hogy ebben vannak a leglátványosabb akciójelenetek, de az is tény, hogy valami mégsem volt rendben vele. A vége csöpögősre sikerült, Benji viccei is elmaradtak a végén, de  amit a legjobban sajnálok, hogy Jeremy Rennert nem használták ki eléggé a sorozatban. Ő annyira jó színész, és jó akciószínész is (lásd: Hawkeye (ő a kedvenc szuperhősöm), vagy a Bourne-hagyaték, Bombák földjén, S.W.A.T stb. Kár, hogy nem engedték, hogy kicsit kibontakozzon. 

Fantasztikus!

2 megjegyzés:

  1. Jó filmeket ajánlottál ami nekem is kedvenceim közt szerepelt!Azért vigyázzál vasalás közben nehogy megégessed magad az izgalmak közepette:-))

    VálaszTörlés