2023. október 23., hétfő

#187. Színházlátogatás és Nemzetközi Sakkverseny 1. Nap

A múlt hét pénteki napja elég kalandos volt. Az iskolánkban amolyan pályaorientációs nap volt. Ilyenkor jönnek az iskolánkba különféle szakmák képviselői, hogy beszéljenek a munkájukról, kedve csinálva a gyerekeknek hozzá. 

Mi, az ötödikesekkel más programon vettünk részt. Az egyik kolléganőm jóvoltából a székesfehérvári Vörösmarty Színházba mentünk, ahol igazi színházbejárásban volt részünk. Álltunk a nagy színpadon, belestünk a kulisszák mögé, megtanultuk, hogy mennyi ember munkája egy színházi produkció. Hatalmas élmény volt.

Katával a nagyszínpadon.


 
 
És bejártuk az egész színházat, minden kis zeg-zugos részét. Én személy szerint, mivel nagyon lelkes színházrajongó vagyok, ez amolyan Kánaán volt.
A kulisszák mögött láttam az egyik kedvenc darabom, a Mágnás Miska építményeit, ami fantasztikus volt, 
és persze  senkit sem lepett meg, amikor a bejárás alatt megtaláltam a kedvenc színészem öltözőjét is. Sajnos nem volt ott. 
Mondtam is a kolléganőmnek, hogy legközelebb úgy szervezzen ilyen programot, hogy az én kedvemért ott legyen. :) Jót szórakoztunk ezen, de nagyon sokan ismerik és tudják a "rajongásomat". Igen-igen, én nagyon rajongó alkat vagyok. Egyed Attila pedig része ennek. Meg akivel öltözik, ő is. Ők a két kedvencem.
 
Persze, azért 50 gyerekkel végigjárni csendben, próba alatt a színházat nem volt egyszerű, de akkor is nagyon jó volt. Főleg úgy, hogy tudom, hogy nemsokára újra jövök! Már nagyon várom!
 
 
 
 
 
 De hogy ne unatkozzak délután, Nimróddal, és az iskolából egy másik versenyzővel visszamentünk a XX. FEHÉRVÁR KUPA Nemzetközi FIDE ♟️ sakkversenyére. A rendezvény 3,5 napos. 
 
Nemhogy pihenne! - gondolják sokan. Nem, mi sakkozni mentünk, egy nemzetközi versenyre. Ahol bajnokok, meg sok élő ponttal rendelkező versenyzők voltak. A sakk is egy nagyon különleges sportág. Egyre jobban azt látom. 


Én pedig nagyon büszke vagyok rá. Minden körülmények között!

Fantasztikus!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése